Vanop het Kia Stinger event: Dit moet je weten

Kia Stinger concept 2017

We maakten je eerder al warm voor de Kia Stinger - toen nog met GT-benaming. Gisteren waren we echter in Milaan voor de voorstelling van de Europese versie. We verzamelden nog wat dingen die je wil weten over deze nieuwe Kia.

als een diesel

Kia maakte eerder al bekend een 3.3 V6 met 360 pk en een 2.0 turbo met 255 pk onder de kap van de Stinger te leggen. Bij de voorstelling van de Europese versie laten de Koreanen weten ook voor een diesel te zorgen. Het gaat daarbij om de 200 pk sterke 2.2 CRDi die je al kan kennen uit de Sorento.

Kia Stinger concept 2017

pasta met saffraan

Kia koos Milaan als uitverkoren plek voor de voorstelling van de Kia Stinger. Niet voor niets de hoofdstad van de mode voor een model van een merk dat tot voor kort vooral nog bekend stond om zijn budgetauto's. Met de Stinger willen ze helemaal de andere kant op. Zie je gelijkenissen met de BMW 6 Gran Coupé?

Kia Stinger concept 2017

grand tourer

Hoewel Kia de 'GT' uit de benaming laat vallen blijft de wagen volgens het merk een echte Grand Tourer. Die badge plakt overigens ook nog op de kont van de Stinger. Vijfdeurs als hij is, vormt hij een aangenaam ogend geheel, met her en der wat leuke details. Zie je de achterlichten die in een streepje doorlopen op de flank? Of wat denk je van de lederen bekleding op het dashboard die het geheel erg luxueus doet ogen?

Kia Stinger concept 2017

nieuw chassis

Dat de Kia Stinger achterwielaangedreven is, en dat hij door een Duitser mee werd ontwikkeld. Albert Biermann werd betrokken bij de ontwikkeling van het chassis. De Duitser is sinds een tijdje overgekomen van bij BMW en staat zowel bij Kia als bij Hyundai in voor de dynamiek van de wagens. Als je eentje over de Nurburgring ziet rijden, gegarandeerd dat de man achter het stuur zit.

Kia Stinger concept 2017

begin van iets moois

Bij Kia - en Hyundai - hebben ze Biermann niet aangetrokken om alleen maar de Stinger en een hete Hyundai te ontwikkelen. We mogen dus nog wat rijplezier verwachten bij Kia.

Kia Stinger concept 2017

Stinger

De Stinger is geen stekelig dier, integendeel. Maar aangezien Kia in de USA de Optima als zoete broodjes verkoopt, hebben ze voor een naam gekozen die bij de Amerikanen alvast goed in de mond ligt. Stoer bekt het ook.

Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Guy Verhoftand 00:11
afbeelding van Guy Verhoftand

Schitterende bak!! We zijn nog maar januari, maar wat mij betreft is dit de auto van het jaar.

Wim 10:26
afbeelding van Wim

echt knappe bak

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws