Cupra Tavascan is elektrische mini-Urus

De proporties van deze conceptcar doen wat denken aan die van de Lamborghini Urus, maar dit is geen Chinese poging tot plagiaat. Neen, het Spaanse Cupra kondigt met deze Tavascan Concept de komst aan van een zuiver elektrische SUV-coupé.

Na de plug-in hybride Formentor pakt Cupra op het salon van Frankfurt uit met nog een ‘groene’ conceptcar: de Tavascan. Die staat op het uiterst flexibele MEB-platform van de VW-groep en is dus een zuiver elektrische auto. Gezien de forse elektrische ambities van VW zou het dus goed kunnen dat we deze Tavascan binnen afzienbare tijd zien opduiken in de showrooms van Seat en Cupra. De korte neus en steil aflopende daklijn achteraan doen wat denken aan de Lamborghini Urus, maar de Spaanse elektrosporter moet het wel met ongeveer half zoveel vermogen doen: 306 pk stuurt hij naar zijn vier wielen dankzij twee elektromotoren (een per as). Zij halen hun energie uit een fors accupakket van 77 kWh dat de auto een WLTP-rijbereik van 450 kilometer geeft, waarmee deze Tavascan zich opwerpt als een concurrent voor de toekomstige Tesla Model Y (75 kWh).

Tabletinterieur

Wie Tesla zegt, denkt aan een dashboard zonder knoppen met bediening via een aanraakscherm, en Cupra voldoet ook hier aan de verwachtingen. Achter het stuur staat een digitaal instrumentenbord en in het midden een 13 duim groot infotainmentscherm, dat indien gewenst ook naar de passagier kan worden gekanteld. Denk de wat extreme kuipstoelen en de zelfmoorddeuren achteraan weg, en dit interieur ziet er behoorlijk productierijp uit. Afwachten wanneer Cupra de productie van dit model bevestigt…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws