Audi plant elektrische vierdeurscoupé op nieuw Porsche-platform

Audi e-tron Sportback concept 2019

De Duitse constructeur is bezig met een elektrische vierdeurscoupé van A5 Sportback-formaat. Die moet het PPE-platform gebruiken dat Audi samen met Porsche ontwikkelt. Dat schrijft het Britse Autocar. Tegen 2025 wil Audi twintig elektrische modellen op vier verschillende platformen.

De elektrische vierdeurscoupé zou het eerste model worden op het PPE-platform. Dat moduleerbare platform ontwikkelen Audi en Porsche samen voor hun luxeberlines en –SUV’s. Standaard zit er een elektromotor achteraan, die kan worden aangevuld door een elektromotor op de voorwielen en worden voorzien van vierwielsturing. Het PPE-platform beschikt over een 800-voltarchitectuur en moet kunnen snelladen aan 350 kW. Het platform moet ook verschillende batterijgroottes toelaten.

Audi e-tron Sportback concept 2019

Het platform zal niet alleen dienstdoen onder A5 Sportback-achtige modellen, maar is ook bedoeld voor grotere modellen, SUV’s en breaks. Verder gebruikt Audi het MLB Evo-platform van de E-tron nog (onder meer voor de E-tron Sportback), het J1-platform van de nieuwe Porsche Taycan (voor de E-tron GT), en het MEB-platform van Volkswagen (voor de Q4 E-tron).

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 17:42
afbeelding van andre123

weer duur speelgoed in de tesla klasse dus......

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws