Volkswagen Golf Dolf is CNG feestmodel (2019)

volkswagen golf dolf edition

Volkswagen viert dit jaar niet enkel 45 jaar Golf maar ook 90 jaar CNG als aandrijving in de autosector. Om de twee verjaardagsfeestjes aan elkaar te koppelen lanceert het merk een speciale editie van de Golf. Die Golf Dolf is vernoemd naar de uitvinder van CNG, Albert Dolf.

Niet enkel elektromobiliteit zal een belangrijke rol spelen in het vergroenen van het wagenpark. Ook alternatieve brandstoffen zullen dat zijn. CNG, aardgas, is één van de meest interessante alternatieve brandstoffen momenteel op de markt. Niet enkel kan dat CO2-neutraal worden opgewekt, het is momenteel de goedkoopste brandstof per 100 km in België. Zelfs goedkoper dan elektriciteit voor EV's!

VW groep springt mee op de trein

Bij de Volkswagen Groep herkennen ze al langer de voordelen van CNG, want je kan een rits modellen bij Seat, VW, Skoda en zelfs Audi bestellen op CNG. Om dat extra onder de aandacht te brengen lanceert VW nu de Golf Dolf, een auto die 45 jaar Golf en 90 jaar CNG viert.

volkswagen golf dolf edition

Het was namelijk de naar de VS geëmigreerde Albert Dolf die tijdens het interbellum de eerst auto's op CNG ombouwde. De val van brandstofprijzen in de VS de jaren daarop zorgde er echter voor dat CNG te duur en te complex werd beschouwd. Te meer omdat je 10 liter benzine voor 20 dollarcent (!) kon tanken. A. Dolf moest dus zijn dromen opbergen tot Europa terug heil begon te zien in het goedje.

VW Golf Dolf

De Golf Dolf baseert zich op de Golf TGI Highline en krijgt de nodige badges op ex- en interieur. Onderhuids gebruikt de Golf Dolf de 1.5 TFSI-motor met 131 pk en dankzij een grotere tank van 69 liter kan je 401 km rijden op CNG.

volkswagen golf dolf edition

De basisprijs voor ons land bedraagt 30.200 euro. De Golf Dolf kan je zowel in hatchback als stationwagen bestellen. Da's goed geld voor zo'n grote vis.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Pascal Delarbre 01:36
afbeelding van Pascal Delarbre

Volgens mij is LPG de goedkoopste brandstof, maar die wordt de laatste tijd overal doodgezwegen, terwijl ze makkelijker verkrijgbaar is dan CNG.

Nidas Leo 11:04
afbeelding van Nidas Leo

Kunt ge ook even de stations opsommen waar we Zyklon B kunnen tanken? ;-)

Wolfgang Tuschen 17:25
afbeelding van Wolfgang Tuschen

Bij een verbruik van 4,2 kg op 100 km zou ik met 69 liter verder als 400 km rijden. Ook is het benzine de alternatieve op CNG zou het meer zijn. Bijde tanks zamen is voor rond 1000 km.
Gereden met Scoda Octavia Cng 16 kg + 50 l.

John 12:29
afbeelding van John

Sinds enige tijd heeft Europa beslist dat de "ecologische" variant het meeste bereik moet geven. Dus CNG-auto's met een 50L benzinetank ga je niet meer vinden. Nu is het nog een 10 à 15 L max. Bij de Octavia is het nu 19 kg + 12 L (of iets in die aard)

hans 18:40
afbeelding van hans

1april.. Golf dolf..

Agron Elezaj 22:48
afbeelding van Agron Elezaj

Ik ben geïnteresseerd voor een CNG auto Golf Variant of een Octavia maar heb wel een auto op benzine die verkocht moet worden. Ik reken op jullie hulp
Mvg Agron

Dvg 19:24
afbeelding van Dvg

Waar kan ik cng, tanken, in mol, dessel, geel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws