Nissan GT-R R36: wat kunnen we verwachten?

nissan-gtr-2016-R36

Nissan probeert de huidige GT-R (R35) zo lang mogelijk te rekken. Laatst kwam er nog een Nismo-model van op de proppen, maar ooit moeten ze een opvolger voorzien. Wat kunnen we verwachten?

Het zal velen verbazen dat de huidige GT-R al in 2007 als sinterklaascadeau - hij werd voorgesteld op 6 december - ten tonele verscheen. Daarmee is de supercarverslinder bijna zeven jaar oud. Een eeuwigheid in autojaren. Bij Nissan laten ze echter nog altijd geen woord los over een opvolger. Nee, dit jaar krijgen we nog een facelift (zoals bijna elk jaar) en de Nimso-variant voorgeschoteld. Volgens geruchten duurt het nog tot 2018 voor een opvolger ten tonele verschijnt. Wij hebben echter onze twijfels of de GT-R binnen vier jaar nog vers genoeg aanvoelt, ongeacht de updates.

R36

Als de nieuwe generatie dan toch van de band rolt, is de kans groot dat hij over een hybride systeem zal beschikken. Logischerwijs zullen ze een aangepast systeem gebruiken vanuit de Infiniti Q50 Hybride. Het systeem met codenaam RWD 1M2CL zal daarbij aangepast worden naar een meer performante set-up. Meer over de RWD 1M2CL lees je trouwens hier.

nissan-gtr-2016-R36

Motorisch gokken we op een doorontwikkelde V6 (VR38DETT) vanuit de huidige GT-R of misschien wel een zes-in-lijn. Meer en meer merken lijken terug naar die opstelling te grijpen, kijk maar naar Mercedes.

+600 pk

Hoewel we ergens hopen dat de pk-wedloop tegen 2018 wat bekoeld is, lijkt het ons reëel dat de R36 over meer dan 600 pk zal beschikken. Al is het maar om de Ferrari's van die tijd voor te blijven. Zeker met de elektromotor valt er wat extra kracht op te wekken.

Wat willen jullie zeker zien op de nieuwe generatie GT-R?

Foto's via Wild Speed

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws