Hunk? Nieuwe Mercedes-AMG E 63 krijgt driftmodus

mercedes-amg-e-43-2016_02

Alles moet meer, harder en sneller. Een strijd tussen automerken die er toe leidt dat de fabrikanten allerhande (elektronische) snufjes moeten implementeren om het geheel in het gareel te houden. Dat de puurheid daardoor verdwijnt? Tja, dat maken ze goed door een driftmodus te installeren, niet Mercedes?

Ford was het eerste merk dat er die marketingnaam op plakte, Mercedes volgt nu. Met wat juist? Wel, de Ford Focus RS stuurt zijn kracht tegenwoordig naar de vier pootjes maar met de hulp van een driftmodus kan je toch wat de hooligan uithangen. De nieuwe Mercedes-AMG E 63 volgt in die voetstappen. Want om de rijken der aarde te paaien heeft het ding waarschijnlijk 3 miljoen miljard pk.

Onbestuurbaar natuurlijk, waardoor Mercedes zich verplicht voelt om vierwielaandrijving onder het geheel te plaatsen. Juist ja, de afdeling die ooit naam en faam verwierf met haar driftende maniakken zit zo diep in de pk-strijd dat ze hun verleden wat verloochenen.

Of toch niet helemaal? Want moeten we Britse media geloven, dan zal AMG een driftmodus introduceren op de E AMG. Inderdaad, een zakensedan met - en nu een iets meer realistische gok - 600 pk die een driftknop krijgt. Waardoor tot 100% naar de achterwielen kan. Dat daardoor de elektronica een heel deel van het driftkunnen overneemt... zal het koperspubliek worst wezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:36
afbeelding van Techno Patat

Verleden verlochenen? Als je de rijtesten van de E63's vs de RS6 vs de M5 erop nalas vroeger was het ALTIJD de E63 (zowel de 5.5 als als de 6.2) die eruit kwam als de snellere rijdersauto (ook op circuit). Nu gaan ze dus weer voor handeling ipv de brute kracht. Al zal het aan brute kracht ook niet ontbreken ;-)!

De C63 daarentegen is wat anders, die is al altijd de hooligan geweest. En ze hebben een paar jaar terug toch ook plechtig beloofd dat ze aan de AWD gaan (maar dan niet ondersturend zoals een concullega), maar dat er minstens 1 model altijd rwd zal blijven: de C63... tot nu toe houden ze flink woord moet ik zeggen :-)!

Als je dan toch wil spreken over geschiedenis verloochenen is er een ander merk bij de pinken ;-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws