Niet voor ons: Ford Ranger Raptor 5.0 V8

Ford Ranger Raptor V8

Met de Ranger Raptor biedt Ford een stukje Amerikaanse power-pick-up met Europese dimensies. Alleen is de 2-liter viercilinder turbodiesel voorin misschien ook iets te Europees. In Australië komt er een oplossing. Want de Ranger Raptor... die krijgt een V8. Yee Haw!

Het moet wel een van de stoerste auto's ter wereld zijn, de Ford F-150 Raptor. Compleet fout in onze contreien met zijn gigantische dimensies en dito motor, in Amerika doet hij het wonderwel. Vorig jaar besloot Ford dat ook de rest van de wereld een streepje Raptor kreeg, met dank aan de Ranger Raptor. Kleiner in verpakking maar wel even stoer. Althans, visueel. Want de 2-liter diesel voorin met 213 pk... ja, dat klinkt toch niet heel stoer?

V8 mate!

Dat vinden ze in Australië ook, een land waar ze V8's ademen. Waardoor volgens Australische media de Australische tak van Ford besloten heeft klanten een Ranger Raptor met V8 aan te bieden. Een ombouw dat lokaal uitgevoerd zal worden door een extern bedrijf, met de zegen van Ford.

Ford Ranger Raptor V8

Specifiek nemen ze een afgewerkte Ranger Raptor, gooien ze de 2-liter turbodiesel de vuilbak in en installeren ze een 5.0 V8 vanuit de Mustang. Waardoor de pick-up plots over zo'n 450 pk en 556 Nm koppel mag beschikken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws