Volkswagen e-Golf langer in productie door problemen met ID.3?

-

Normaal gezien moest de elektrische e-Golf op basis van de zevende generatie van VW’s succesmodel deze zomer worden afgelost door de ID.3. Maar uit een gelekt intern document blijkt dat de productie van de e-Golf wordt verlengd tot dit najaar.

Bij de voorstelling van de achtste generatie Golf had Volkswagen de mond vol over alle mogelijke varianten die zouden volgen. De GTI, GTD, plug-inhybride GTE, een eventuele R later, enzovoort. Alleen de e-Golf werd niet meer vermeld. Die overlapt namelijk met de aankomende ID.3, Volkswagens elektrische prestigeproject en pionier in de elektrische modelfamilie van Wolfsburg. Deze zomer zou de stekker dus uit de productie van de e-Golf worden getrokken.

Uit een gelekt intern document dat het Duitse Nextmove in handen kreeg, blijkt nu dat de productie van de VW e-Golf nog even blijft doorlopen. Bestellen zou nog kunnen tot 2 oktober, de laatste productieweek zou een maand later gepland zijn, begin november. Volgens VW zelf zou het uitstel van het productie-einde vooral bedoeld zijn om de strengere CO2-doelstellingen van 2020 te halen.

Tegelijk voedt het uitstel de geruchten rond de softwareproblemen van de ID.3. Volkswagens eerste ID-model zou heel wat softwareproblemen ondervinden, waardoor de productie vertraging dreigt op te lopen. Voorlopig zit die nog op schema, zegt Volkswagen zelf. Al lijkt de productieverlenging van de e-Golf erop te wijzen dat de productie van de ID.3 nog niet op rolletjes loopt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws