Ook Renault wordt zuiver elektrisch vanaf 2030

Renault Mégane E-Tech Electric 2022

Renault-CEO Luca de Meo heeft de elektrische ambities van het merk licht bijgesteld. Waar Renault eerder 90% EV’s schatte te verkopen tegen 2030 moet dat nu 100% worden. Zo voegt het Franse merk zich bij de grote groep van constructeurs die binnenkort resoluut voor de stekker kiezen.

Het wordt stilaan dagelijkse kost, maar alweer een grote fabrikant heeft aangekondigd binnen een aantal jaar te stoppen met het verkopen van auto’s met verbrandingsmotoren. Renault vervoegt namelijk de rangen van Peugeot, Ford, Jaguar, DS, Volvo, Opel en nog ontelbare andere constructeurs die binnen dit en 8 jaar de elektrische toer op gaan in Europa. En dat aantal zal vermoedelijk nog stijgen onder druk van de Europese Unie, die met ingang van 2035 de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren verbiedt.

Dacia blijft verbranden

Een officiële aankondiging van Renault kwam er echter nog niet, maar volgens Automotive News Europe heeft de CEO van Renault, Luca de Meo, dit weetje laten vallen op een persevenement in Parijs. Hij zou aangegeven hebben dat het merk vanaf 2030 stopt met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren op Europese bodem, waarmee hij de eerdere ambitie om tegen dat jaar aan 90% elektrificatie te zitten overtreft. De CEO sprak echter enkel over het merk Renault en niet over de groep, want hij zou eveneens vermeld hebben dat Dacia pas “op het laatst mogelijke moment” zuiver elektrisch wordt om budgetvriendelijk te blijven.

Renault 5 Electric Concept 2022

Om die ambities waar te maken heeft Renault nog flink wat werk aan de winkel. Zo bieden ze momenteel enkel de ietwat verouderde Zoe en een piepkleine Twingo Electric aan, al krijgen die binnenkort wel gezelschap van de gloednieuwe Mégane E-Tech Electric en een Renault Kangoo op stroom. Er is echter een plan: zo komen er nog een tiental nieuwe EV’s aan in de komende jaren, waaronder reïncarnaties van de Renaults 4 en 5.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws