Volgende generatie Volkswagen Golf wordt zuiver elektrisch, verklapt topman

Volkswagen Golf 8 2022

Volkswagen-fanaten verheugt u, want de Golf zal toch verderleven. Er is echter wel een ‘maar’, of toch als we VW-CEO Thomas Schäfer mogen geloven. Volgens hem zou de volgende generatie van de hatchback namelijk uitsluitend verkrijgbaar worden met zuiver elektrische aandrijflijnen.

Een paar maanden geleden zag de toekomst er plots somber uit voor Volkswagens bekendste model. Zo twijfelde kersvers CEO Thomas Schäfer openlijk aan de levensvatbaarheid van de Golf, en je kan best begrijpen waarom. Tegen 2035 mogen er namelijk geen verbrandingsmotoren meer in het vooronder van nieuwe auto’s schuilen, maar Volkswagen koepelt al zijn elektrische modellen onder de ID.-familie. En die familie heeft al een telg van Golf-formaat: de ID.3. Al klopt dat niet helemaal, maakt Schäfer nu duidelijk.

ID.3 Sportsvan?

In een interview met het Britse Autocar heeft de CEO namelijk verklapt dat ze de ID.3 bij Volkswagen eerder zien als een soort Golf Plus. Dat was een decennium geleden de iets hogere, iets meer gezinsgerichte afgeleide van de Golf. Die werd trouwens opgevolgd werd door de Golf Sportsvan, die — toevallig of niet — verdween zonder opvolger wanner de ID.3 ter wereld kwam. Dat inzicht maakt die ID.3 er wat ons betreft niet hipper op, maar Schäfers uitspraak toont dus wel aan dat er nog ruimte zou zijn voor een elektrisch modelletje net onder die ID.3. Dat is volgens de topman ook precies wat ze bij Volkswagen van plan zijn met de Golf bij de overgang naar de volgende generatie.

Volkswagen Golf 8 2022

Ingewijden weten echter dat er al even een ID.2 op de planning staat als elektrische instapper onder de ID.3, dus de vraag blijft hoe zo’n elektrische Golf daar nog tussen zal passen. Vast staat alleszins dat de CEO niet gewoon die ID.2 bedoelt als vervanger van de Golf, want het model zal zijn iconische naam behouden. Schäfer zegt wel dat het best zou kunnen dat de EV uiteindelijk als ‘ID. Golf’ door het leven zal gaan, maar namen als ‘Golf’ en ook ‘GTI’ laat je volgens de topman niet zomaar vallen. Het lijkt er dus op dat Volkswagen nog flink wat denkwerk voor de boeg heeft om het modellen- en vooral namengamma mooi te doen passen, al hebben ze nog tijd: de huidige generatie Golf is nog goed tot pakweg 2027.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Edison 16:13
afbeelding van Edison

Zou het niet logischer zijn om de ID’s als tijdelijke tussenmodellen te zien, en hen over een paar jaar te laten vervangen door elektrische Golf en Tiguan?

andre123 13:04
afbeelding van andre123

hopelijk wordt het dan ook een GOLF instrumentenbord ipv die kale ID gedrochten geleend uit een tesla

this 15:09
afbeelding van this

Wat is een GOLF instrumentenbord? De Golf 7 en Golf 8 hebben een totaal ander dashboard. Er is daar niet echt iets kenmerkends in. Dus het zou zomaar kunnen dat ze de designtaal van de ID.3 gaan overnemen.

andre123 14:30
afbeelding van andre123

zoek bij een id (en een tesle 3)naar een instrumentenbord,veel kans dat je het niet gaat vinden....zo duidelijk genoeg?
35000 e voor een kale plank?
bah?ik heb een grondige hekel aan die kale planken met een maxi schermpje van een smart fone in,tis net of er geen geld meer over was om iets fantsoenlijks te monteren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws