Peugeot en Citroën bouwen samen modulair platform

PSA EMP2-platform

In de drang om te vereenvoudigen zodat kan gesnoeid worden in productie- en ontwikkelkosten heeft de PSA-groep een nieuwe stap gezet. Het EMP2-platform is voor PSA wat het MQB-platform voor de Volkswagengroep is.

EMP staat voor Efficient Modular Platform. Dat beide Franse merken van plan zijn om op deze basis verschillende modellen te produceren is dan ook niet vreemd. Het platform bestaat uit staal met hoge sterkte, aluminium en composietmaterialen. Die moeten zorgen voor een verhoogde veiligheid maar ook voor meer rijplezier en comfort. Peugeot en Citroën maken zich sterk dat ook het brandstofverbruik lager zal liggen, aangezien door de bouw van het platform tot 70 kilogram gewicht wordt bespaard.

Het EMP-platform zal nog in 2013 in productie gaan en zal voor het eerst gebruikt worden bij de volgende generatie Citroën C4 Picasso en Peugeot 308.

PSA EMP2-platform
PSA EMP2-platform
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 10:08
afbeelding van Yvesw

Het is toch ongelooflijk dat je met één platform alles kan maken gaande van een klein gebakje tot een gigantische SUV zonder daarbij in te boeten in sterkte.
Of dat hoop ik toch, want mij lijkt het onmogelijk om dezelfde carrosseriestijfheid te hebben met dit platform dan met een specifiek gebouwd platform voor één wagen.

Het zal wachten worden op de eerste snelle gebakjes (bij het MQB-platform op de Golf GTI en bij het EMP2-platform op Pug GTi's) om de bubbel te doorprikken. Of net niet natuurlijk. :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws