Officieel: BMW 5-reeks F10 facelift (2013)

BMW 5 F10 facelift (2013)

Van een letterlijke facelift gesproken. Na vier jaar vond BMW het tijd om wat aan het uiterlijk te trekken van de 5-serie. Verwacht geen grote wijzigingen. Eerder enkele subtiele details.

De 5-reeks F10 bestaat in vele vormen. Hij is normaal (Sedan), groot (Touring) en nogal apart (GT). Ook kan je hem kopen als M5. Die werd eerder al getoond met zijn facelift op Autofans.

Gezamenlijk, in al zijn varianten, reden er al meer dan één miljoen exemplaren van de 5-serie uit de toonzaal. Bmw vond het dan ook tijd voor een frisse neus. Letterlijk dan.

BMW 5 F10 facelift (2013)

Xenon koplampen standaard

De neusgaten van de 5-reeks kregen nieuwe “contour lijnen” die de nieren meer cachet moeten geven. De bumper krijgt luchtgaten met een zilveren accentlijn die wat vorm in de anders grote gaten brengt. Vanaf de facelift kan je ook adaptieve LED-lichten krijgen. Zowel koplampen als mistlichten zijn dan helemaal op zijn TRON's. Standaard krijg je Xenon koplampen. Een leuke "standaard" in dit segment.

BMW 5 F10 facelift (2013)

Achteraan worden de achterlichten opgefrist en krijgt de bumper een ander vouw - aldus BMW. Wij zien met alle wil van de wereld geen veranderingen. Behalve op de Sedan waar het trucje vooraan, met de zilveren accentlijn, nog eens herhaald wordt aan de reflectoren onderaan. De zijkant blijft ongewijzigd. Of je moet helemaal wild worden van de richtingsaanwijzers die nu mooi verwerkt zitten in de buitenspiegels.

BMW 5 F10 facelift (2013)

Aanraakgevoelige iDrive

Het infotainment systeem van BMW kreeg ook een update. Het iDrive systeem is vanaf nu ook aanraakgevoelig (bij het professional navigatiesysteem). Gekste update van de facelift zijn echter de gegroeide bekerhouders - iets met Amerikanen en McDonald's. Voor meer geluid kies je voor het Harman Kardon Surround Sound geluidssysteem, voor meer sfeer opteer je best voor de nieuwe sfeerverlichting.
Verder pakt BMW ook uit met enkele nieuwe pakketten. Naast het vertrouwde M Sport pakket kan je nu ook opteren voor het Luxury Line pakket en Modern Line pakket, elks met exclusieve opties en uitrustingen. Verder zijn er ook nieuwe kleurtje en velgen beschikbaar. Binnenin kan je ook nieuwe lederen bekleding krijgen.

BMW 5 F10 facelift (2013)

EU6 uitstootnorm conform

De huidige motoren worden verder geoptimaliseerd om conform te zijn aan de EU6 uitstoot regels. Voor de leasewereld komt er ook een 518d met 143 pk. Een echte baas ben je echter met de V8 benzine die nu 450 pk levert - dat is meer dan een M5 van tien jaar geleden. De 520d is er vanaf de facelift ook als xDrive.

BMW 5 F10 facelift (2013)
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Kevin300 14:08
afbeelding van Kevin300

Blijft een prachtige wagen! Al zou ik, moest ik het kunnen betalen, met dat geld bij Mercedes gaan winkelen, maar dat is persoonlijke smaak natuurlijk.

Wim 15:25
afbeelding van Wim

blijft idd mooie wagen, goed dat ze dat ook inzagen en hem niet te veel hebben veranderd

Techno Patat 10:06
afbeelding van Techno Patat

Ik schrok er vooral van dat hij alweer 4j meeloopt!

Leuk dat ze hem xenon standaard meegeven! In dat segment mag het toch al eens beginnen!
Al zou ik net als Kevin voor een E gaan. Maar dat is voornamelijk persoonlijke keuze, want iets 'mis' is er niet aan deze 5 :)!

andre 21:58
afbeelding van andre

huidige 5 serie ging in 2010 in productie. dus 3 jaar

facelift gaat vanaf 2014 geproduceerd worden

Yvesw 22:20
afbeelding van Yvesw

Wat dus inderdaad op 4 jaar neerkomt dan :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws