Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

17 Bladzijden, zo lang was het persbericht van Mercedes om deze c-klasse te lanceren. Enerzijds is daarmee het bewijs dat ze bij Mercedes alles erg knap kunnen verwoorden, anderzijds betekent dit dat er veel te zeggen valt over de nieuwste generatie c-klasse.

Met de komst van de nieuwe CLA moest Mercedes de nieuwe c-klasse hoger gaan positioneren, anderzijds vestigt Mercedes onze aandacht op een steeds groter wordende bevolking. Dat wil zeggen dat deze c-klasse groter is. 95mm langer, 40mm breder en een 80mm langere wielbasis. Dat moet zich vooraan vertalen in meer beenruimte voor de passagiers achteraan. De koffer blijft met 480 liter de standaard. Een grotere c-klasse die daardoor niet zwaarder wordt, in tegendeel, dankzij nieuwe technologieën is deze c 100kg lichter dan de uittredende generatie.

Meer dan ooit is de C-klasse een kleine S-klasse geworden. Vooral achteraan zijn de gelijkenissen treffend. Een compliment voor de C-klasse, want in onze ogen is hij er goed op vooruit gegaan.

Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

Nieuwe ophanging

Technisch is de het hele onderstel van de c-klasse vernieuwd met een nieuw vierarmig multilink vooras die voor een groot stuk moet bijdragen aan de dynamiek van de wagen. De ophanging heeft drie standen: een comfortophanging, een iets sportievere ophanging en de 15mm verlaagde sportophanging.

Als alternatief kan de nieuwe C-Klasse als eerste wagen in zijn segment beschikken over een pneumatische AIRMATIC-ophanging voor de voor- en achteras. Dankzij de continu variabele elektronisch gestuurde schokdemping voor de voor- en achteras garandeert deze zelfs bij vollast een ongeëvenaard rijcomfort. Met de ‘AGILITY SELECT’-toets krijgt de bestuurder bovendien de keuze tussen diverse afstellingen: ‘Comfort’, ‘ECO’, ‘Sport’ en ‘Sport +’. En met de bijkomende ‘Individual-afstelling kan de bestuurder zijn wagen zelfs helemaal aanpassen aan zijn eigen voorkeuren. De AIRMATIC-ophanging omvat bovendien een hoogteregeling voor de vier wielen om zelfs bij vollast een optimaal rijcomfort te garanderen.

Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

Motoren

De Mercedes c-klasse is een vaste waarde in zijn segment. Wat dacht u van 2,4 miljoen verkochte stuks sinds 2007. Mercedes hoopt met deze nieuwe generatie een vervolg te breien aan dat succes. Dan moet mede mogelijk gemaakt worden door een interessant motorenaanbod: een dieselmotor en twee benzineblokken.

De C220 BlueTec krijgt een 2.143 grote viercilinder met 170 pk en 400 Nm. De sprint naar 100km/u werkt hij in 8.1 seconden af. Gemiddeld verbruik ligt op 4.0 liter, de CO2 uitstoot op 103 g/km.

Een 1.595 cc grote viercilinder vind je in de C180, het kleinste benzineblok bij de introductie. Die heeft 156 pk en 250 Nm. Deze C sprint in 8.2 seconden naar 100 km/u, verbruikt 5.0 liter en stoot 116 g/km uit. De tweede benzinemotor is een 1.919 cc met 184 pk en 300 Nm. Die sprint in 7.5 seconden naar de 100 km/u, verbruikt 5.3 liter en stoot 123 g/km CO2 uit.

Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

nog meer motoren

Na de introductie zal er ook een tweede en derde dieselblok aankomen. Een kleine 1.6 met 115 of 136 pk en 280 of 320 Nm. Mercedes zegt dat dit blok de marktleider zal worden inzake CO2 uitstoot. Er komt ook nog een 2.2 diesel met 115 tot 204 pk. De C220 BlueTec krijgt 170 pk.

Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

en zelfs hybride-motoren

En wat anders dan ook een hybride-variant van de C-klasse staat er op de planning, net als de E-klasse en S-klasse. De C300 BlueTec HYBRID zal een 204 + 27 pk configuratie krijgen. Gemiddeld zou de dorst zich tot 3.9 liter moeten beperken.

Officieel: Mercedes C-klasse (2013) W205

Prijzen

Bestellen kan vanaf vandaag. Een diesel in de C-klasse berline heb je vanaf 37.389 euro, dan heb je een C220 BlueTec. De benzinemotoren zijn iets goedkoper: een C180 heb je vanaf 32.549 euro, de C200 is er vanaf 36.421 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Carlos 11:38
afbeelding van Carlos

De nieuwe foto's waren de afgelopen week overal voorbij gevlogen en steeds meer en meer begint deze mij te bekoren.
Het is een kleine S-klasse maar dan ook weer een grote CLA. Wat 2x een win-win situatie is!

Alleen ook hier dat opgeplakt schermpje... Nog steeds zegt het mij niets!

Nu enkel nog wachten op de break :-) (meer een break dan een berline fanaat!)

Wim 13:07
afbeelding van Wim

Idd S-klasse lookalike, maar toch echt knappe wagen, zowel binnenin als vanbuiten. Is ook meer in evenwicht dan een CLA vind ik.

Techno Patat 13:25
afbeelding van Techno Patat

''17 Bladzijden, zo lang was het persbericht van Mercedes om deze c-klasse te lanceren."

Je zou bijna denken dat ik bij MB werk en de persberichten schrijf :P!

Ot: wat ze hierboven zeggen, al ben ik niet helemaal weg van die cla achterbumper... Ik hoop dan vooral dat de C63 niet dezelfde vierkante uitlaten krijgt als de A/CLA maar 4 deftige uitlaten! Het interieur vind ik cool, maar nog veel meer die lijn die van uit de koplamp doorloopt naar de achterste deuren!

Stealth 13:35
afbeelding van Stealth

Komen die 1.6 diesels ook weer van Renault? Zoals de 1.5 uit de A. Ik vind het wel een mooie wagen, mocht ik 50 zijn dan zou ik mij aangesproken voelen. Maar nu zal Mercedes nog wat beter hun best moeten doen om mij te overtuigen.

Techno Patat 15:07
afbeelding van Techno Patat

Enkel de 1.5 normaal gezien. En alle motoren aan automaten blijven dacht ik sowieso mercedes motoren! Aangezien er niet gesproken wordt over verschil tussen handbak of automaat vermoed ik dat het Mercedes motoren zullen zijn...

Mij spreekt deze me allesinds meer aan dan een A4, een 3-serie vind ik qua design gelijkwaardig! Dan is het maar wat je verkiest, de scherpte van een bimmer of het comfort van een Benz (al is dat clichéklap, de bimmer is ook voldoende comfy en de Benz voldoende scherp...)

Glenn 20:51
afbeelding van Glenn

+1
Meer dan geslaagde wagen, net als de S.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws