Fiat-Chrysler wordt "Fiat Chrysler Automobiles company"

Fiat-Chrysler wordt "Fiat Chrysler Automobiles company"

De vernieuwde groep met Fiat en Chrysler krijgt een nieuwe naam: Fiat Chrysler Automobiles company. Dat kondigde de constructeur vandaag aan.

Snel wat achtergrond

Het Italiaanse Fiat kocht een deel van het noodlijdende Chrysler in 2009. Sindsdien heeft het zich steeds dieper genesteld in de Amerikaanse constructeur tot eind 2013 het Chrysler voor 100% overnam.

Chrysler+Fiat

Doordat Chrysler de groep nu als volwaardig automerk vervoegt, hebben ze vandaag de nieuwe naam "Fiat Chrysler Automobiles company" bekend gemaakt. Op het autosalon in Detroit maakte de CEO Sergio Marchionne al bekend dat zowel "Fiat" als "Chrysler" in de naam vermeld zullen worden. Hij voegde daaraan toe dat hij de aandelen van zijn bedrijf ook liever in New York verhandeld ziet worden dan in Milaan, waar het nu gebeurt.

Hoofdzetel staat in...?

Nederland. Of all places... Al zal het niet meer dan een brievenbus worden. De operationele zaken verhuizen ligt veel moeilijker. Italië ziet Fiat nog altijd als een deel van haar ruggengraat, het wegtrekken van het hoofdkantoor uit Italië zou dan ook een psychologische tik zijn.

De CEO lijkt zich er weinig zorgen om te maken. “We live in a world where power travels. It has no fixed abode,” zegt Marchionne, die zelf quasi woont op een vliegtuig. “The implications for the manufacturing sites, for the level of employment and so on are negligible. They’re irrelevant.”

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws