Opel Adam S trekt productieplunje aan

opel-adam-s-2014_01

Begin dit jaar nog een concept, nu een officieel model. Na de Adam en Adam Rocks kan je nu ook een sportief kleinte bij Opel bestellen, de Adam S.

Begin dit jaar stond de Adam S concept op het autosalon van Genève. Met de verplaatsing naar het autosalon van Parijs begin volgende maand zwiert Opel het Concept-plaatje eraf. Voila, exact dezelfde wagen, maar nu een productiemodel.

Duitse Abarth

Onder de kap van de sneller rakker ligt de 1.4 turbobenzine die je al kon bestellen in de Adam. Al beschikt die ditmaal over 150 pk en 220 Nm. Een sprintje naar de honderd wordt daardoor afgeklokt in 8,5 seconden. Doorblazen doe je tot 200 km/u. Niet toevallig cijfers die in de buurt liggen van de Abarth 500. Zonder 595 Competizione-pakket weliswaar.

opel-adam-s-2014_01

Al kunnen ook de groene jongens op hun hipsteroren slapen. Het normverbruik ligt, mede door een start-stopsysteem, op 6,4 liter per honderd kilometer. Interesseert het verbruik je geen halve (Adams-) appel, dan kan je plezier halen uit de andere mechanische aanpassingen.

Strakker

De Adam met S-badge wordt namelijk een stuk strakker. Dit dankzij een sportonderstel en bredere - nu ja - banden rondom met maatje 225/35 R. Stopkracht komt van de OPC Performance-remmen waarbij de klauwen in het rood zijn gespoten voor visueel plezier.

opel-adam-s-2014_01

Verder visueel plezier haal je uit de nieuwe voorspoiler, bredere zijskirt en spoiler achterop het dak. Niet al te veel uitlaatspielerei op de snellere Adam, één simpel uitlaatje voldoet volgens Opel. Binnenin kan je dan weer beschikken over zitmeubilair van Recaro. Kekke kleurtjes en stickertjes kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws