Autonieuws: Officieel

Ford stopt productie Fiesta tijdelijk , Fiat pauzeert Panda-productie

Het is een gebeurtenis die steeds vaker voorkomt, het tijdelijk stoppen van de autoproductie omdat de vraag te laag is. Deze keer is er een stop bij Fiat en bij Ford, de twee constructeurs leggen de band van respectievelijk de Panda en de Fiesta voor meer dan een week stil.

Het is een beetje tegenstrijdig. Enerzijds krijgen we maandelijks persberichten waarin automerken juichen dat ze alweer meer auto's verkocht hebben, anderzijds sijpelen er af en toe berichten door over productiestops bij diezelfde merken of hun concurrenten. In het Duitse Keulen stopt Ford de productie van de Fiesta gedurende 11 dagen in oktober en november. De vraag is lager dan verwacht en anders krijgt de constructeur haar wagens zelfs niet meer kwijt op de parkings van de dealers. Dat de productie van de Fiesta wordt gestaakt voor een bepaalde periode, want het gaat om het bestverkochte model van Ford in Europa. Tevens is de Fiesta ook de op één na bestverkochte wagen in Europa, na de Volkswagen Golf.

4.000 van de 17.300 arbeiders van de fabriek in Keulen worden technisch werkloos en vallen onder het Duitse systeem van kortdurige werkloosheid.

Ook bij Fiat hadden ze de vraag hun B-segmenter groter ingeschat dan het geval is in realiteit. De fabriek in Pomigliano zal tussen 16 en 27 oktober gesloten blijven, aldus de vakbond. Fiat bevestigde het nieuws maar wilde geen verdere commentaar geven. Sinds maart hebben al 1.950 van de 4.500 werknemers een solidariteitscontract, waarbij ze minder werken en minder uitbetaald krijgen maar wel hun job kunnen behouden.

Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen