Toyota voor derde jaar op rij de grooste autobouwer

toyota-sales

Voor de derde keer op rij laat Toyota Volkswagen en General Motors achter zich met de wereldwijde verkopen. Maar liefst 10,23 miljoen wagens verkocht de Japanse constructeurs. Drie procent beter dan vorig jaar, al komt Volkswagen zeer dichtbij.

Toyota doet een hatrick, want net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor verkocht het de meeste wagens wereldwijd. Nu ja, als ze de verkoopcijfers van dochtermerken Lexus, Daihatsu en Hino (producent van vrachtauto's & bussen) er bij op tellen. Volkswagen zit vollop in het kielzog met 10,14 miljoen verkochte wagens. Daarenboven springen de Duitsers over GM, die op een derde stek landen met 9,92 miljoen verkochte exemplaren.

VW in de aanval

Toyota mag nu nog de grootste zijn, maar Volkswagen heeft het doel om tegen 2018 de allergrootste te zijn. Een doel waarin ze misschien wel eens in kunnen slagen. Toyota heeft voor dit jaar namelijk een daling van 1 procent voorspeld, terwijl Volkswagen net volop gaat investeren. Ondere andere voor de Chinese markt. GM is al sinds de crisis van 2008 verbannen naar een tweede stek. In 2011 kregen ze even terug het hoogste schavotje omdat Japan werd getroffen door een aardbeving en tsunami. Nu dalen ze dus nog wat verder naar een derde plaats.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws