Autonieuws: Officieel

Fisker Thunderbolt concept: Vanquish in modern jasje

Henrik Fisker kennen we natuurlijk van de Fisker Karma, maar de man is ook de pen achter de BMW Z8, de Aston Martin V8 Vantage en Aston Martin DB9. Vanaf nu kennen we hem ook als de Deen die de AM Vanquish terug nieuw leven in blies met deze Thunderbolt concept.

Je wilt het of niet, maar het modellengamma van Aston Martin begint wat last te krijgen van zijn leeftijd. Dat zie je niet alleen aan de interieurs, maar ook aan het uiterlijk design. Want elke model begint meer op de andere te lijken door een gebrek aan nieuwe styling. Fisker trok destijds al de lijnen van de DB9 en V8 Vantage en vind het nu ook tijd om de Vanquish in een nieuw jasje te steken.

Image

Het resultaat is deze - in samenwerking met Galpin Auto Sports gemaakte - Thunderbolt. Een creatie waarbij vooral de achterkant stevig onder handen lijkt te zijn genomen. Zo tonen de heupen breder en zien we de voor Fisker typerende ranke achterlichten. Binnenin zorgt dan weer een knoert van een Panasonic tablet (11,6-duims) op het dashboard prijken. Dat doen ze tenslotte ook bij de concurrentie, niet waar Mercedes?

Image

Indien er genoeg vraag is zal Galpin ft. Fisker de Thunderbolt in een beperkte oplage bouwen. Wat het moet kosten? Als je daar naar moet vragen kan je het waarschijnlijk niet betalen...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen