Autonieuws: Officieel

Lotus zet Elise op dieet om 20e verjaardag te vieren

Om de twintigste verjaardag van de Elise te vieren voorziet Lotus een speciale editie die luistert naar de 20th Anniversary Edition-naam. De Britten zetten het feestmodel daarbij op een dieet van 10 kilogram. Geen taart dan voor de jarige Lotus?

In september 1995 gaf Lotus ons de Elise, het lichtgewicht en licht gemotoriseerd baasje waarvan we allemaal zijn gaan houden en het merk destijds redde van de ondergang. Doorheen de jaren kwam er echter steeds meer oomph onder de kap om te kunnen blijven concurreren met de concurrentie. Dat is voor dit speciaal model niet anders. Had de originele Elise nog de beschikking over een 118 pk sterke 1.8-liter viercilinder van Rover, dan krijgt dit model nog steeds een 1.8 onder de kap maar dan wel bijgestaan door moderne techniek en een supercharger. Het resultaat is een totaalvermogen van 217 pk en 250 Nm.

Gekoppeld aan het lage gewicht van 914 kilogram (10 kg minder dan de Elise S) sprint je in 4,6 seconden naar de honderd, top je op 237 km/u en krijg je in elke bocht eindeloos veel grip. Uiterlijk herken je het model aan de matte velgen en accenten. Qua kleurtjes is er sprake van geel, blauw, groen en zilver. Een stoffen dak is standaard, optioneel kan je voor een hardtop gaan. Idem dito voor de airconditioning en radio. Maar dan verpest je het dieet van het feestmodel natuurlijk.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen