Autonieuws: Officieel

VW Golf Variant Biturbo Edition is GTD waar we op wachten

Het stuit op veel protest, maar we blijven bij onze stelling: de huidige Golf GTD is met z'n 184 pk geen dieselmonster meer zoals vroeger. De oplossing daarvoor reikt Volkswagen zelf aan in Wörthersee. Want een 240 pk en 500 Nm sterke 2.0-liter biturbodiesel, daar gaat ons hart sneller van ontbranden.

Het is een conceptueel stukje Golf Variant vervaardigd door 14 jonge leerlingen bij Volkswagen. Hoewel ze het niet letterlijk zeggen leek hun doel wel duidelijk; een knijtersnelle Golf GTD creëren. Om daar voor te zorgen deden ze beroep op de 2.0-liter biturbo vanuit de nieuwe Passat. Goed voor 240 pk en 500 Nm aan dieselkoppel. Die krachtbron koppelen de jongeren aan het 4Motion-vierwielaandrijvingsysteem. Prestatiecijfers krijgen we spijtig genoeg niet.

Golf GTDR?

Het uiterlijk voor de snelle Variant lenen de knapen van de Golf R, waardoor dit dus eigenlijk een soort van GTDR wordt. De conceptwagen wordt afgewerkt met een Alor blauw kleurtje en racestrepen over de flank en het dak. Laat het maar aan je leerlingen over om sportieve Golfjes te maken Volkswagen, want ze weten exact wat we willen...

Image
vw-golf-biturbo-concept-2015_

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen