#Dieselgate: Volkswagen-CEO Martin Winterkorn neemt ontslag na dieselschandaal

dieselgate-main

Het is gebeurd, Martin Winterkorn, topman bij de VW-groep, stapt op. Wie de CEO zal opvolgen is nog niet geweten, al wijzen alle geruchten richting Matthias Müller, hoofd van Porsche.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Na heel het dieselschandaal bij Volkswagen was het duidelijk dat een kop moest rollen. Dat is zonet gebeurd, want hoofd van de Volkswagen Groep, Martin Winterkorn, neemt officieel ontslag. Winterkorn weet alvast te zeggen dat hij niet op de hoogte was van de vervalsingen:

'Ik ben geschokt door de gebeurtenissen van de voorbije dagen. Daarenboven ben ik verbaasd dat wangedrag op zo'n schaal mogelijk was binnen de Volkswagen Groep', aldus Winterkorn.

Winterkorn-ontslag

'Als CEO van Volkswagen neem ik de verantwoordelijkheid op mij en heb ik daarom mijn ontslag aangeboden. Ik doe dit in het belang van het bedrijf, ook al ben ik me niet bewust van fouten door mijn toedoen.

Wie neemt zijn stoel in?

Op dit moment drijft Volkswagen nog roerloos rond, want er is nog geen opvolger bekend. Geruchten vanuit alle windstreken fluisteren dat Matthias Müller, het hoofd van Porsche, dat zitje zal innemen. Al is het maar de vraag of je aan het roer wilt gaan staan van een schip in negatief daglicht.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin De Smet 08:35
afbeelding van Kevin De Smet

De CEO heeft hier niks mee te maken, maar is de zondebok. Zo gebeurt dat overal als er iets fout loopt vervang maar één van de hoge pieten. Of doe maar direct een hans pak hoge pieten! Wat lost dit op? Niks. En het is massahysteria politiek.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws