d'Ieteren stopt tijdelijk verkoop "CO2-sjoemelauto's"

contact_center_top

Gisterenavond laat maakte d'Ieteren bekend dat ze voorlopig stopt met de verkoop van zowat één vierde van hun aanbod, nadat Volkswagen zelf eerder al onregelmatigheden met CO2-cijfers had bekendgemaakt.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Volgens Volkswagen zijn er 800.000 voertuigen in circulatie betrokken bij de nieuwe affaire. Bij d'Ieteren Auto kunnen ze op dit moment niet bevestigen of er wagens in omloop zijn met deze onregelmatigheden. Volkswagen-groep bazen hebben d'Ieteren meegedeeld dat er actueel gecommercialiseerde modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Škoda uitgerust met een dwars geplaatste TDI-motor en een cilinderinhoud van 1.4 l, 1.6 l en 2.0 l, of met een 1.4 TSI- of TFSI-motor, mogelijk eveneens getroffen zouden kunnen zijn door deze nieuwe onregelmatigheden. Het gaat om ongeveer 25 procent van de in 2015 gecommercialiseerde modellenmix.

Daarom besloot d'Ieteren om de verkoop van mogelijk betrokken modellen tijdelijk op te schorten. Dit in afwachting van de resultaten van het lopende onderzoek. d'Ieteren voegt eraan toe dat de lopende bestellingen wel verder zullen worden afgehandeld.

Meer informatie op de website D'Ieteren Auto Customer Care.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws