Ford Focus voortaan ook als Black & Red Edition

ford-focus-black-edition_01

Net zoals kleiner broertje Fiesta kan je de Focus voortaan ook verkrijgen in Red of Black Edition. Daarmee krijg je wat meer uiterlijk vertoon en een sportiever afgestelde ophanging. Een soort van ST-light dus.

Black & Red Edition, eigenlijk niet meer dan een uitrustingsniveau. Maar wel één die sommige Autofans zeker kunnen bekoren. Starten doe je door te kiezen voor de rode of de zwarte, waarbij de zwarte rode accentkleuren krijgt en de rode net zwarte accenten opschroeft. Nu ja, in sommige gevallen gelukkig optioneel. Velgen zijn bij beide identiek; 18-duims groot en zwart gelakt.

Ook uniek aan de uitvoering is de ophanging, die werd herbekeken en geniet van stijvere veren, nieuwe schokdempers en een opgewaardeerde stabilisatorstang. Waardoor de Focus dus strakker de bocht moet kunnen omhoeken.

 ford-focus-black-edition

Motorisch kan je kiezen uit ongeveer het gehele Focus-aanbod. Van een 1.5-liter TDCi-diesel met 120 pk tot de 1.5-liter Ecoboost-benzine met 182 pk. Alle motoren worden alvast gekoppeld aan een manuele zesbak.

Tot de komst van de Focus Black kan je hier alvast onze rijtest van de Fiesta Black Edition lezen.

 ford-focus-black-edition

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
tomtom 18:11
afbeelding van tomtom

De neus mocht iets bruter zijn zoals bij de mondeo. Misschien niet zó bruut, maar liefst bruter dan nu.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws