Officieel: Bentley Continental GT is 626 pk sterke luxecoupé (2017)

bentley-continental-gt-2017_01

Het is vandaag een mooie dag voor de rijken der aarde. Want niet enkel Porsche heeft haar derde generatie Cayenne met de wereld gedeeld, ook Bentley is klaar met generatie drie van de Continental GT. Een luxecoupé die van nature gretig aftrek vindt bij sportmensen wereldwijd. Al kunnen ook wij 'm appreciëren met 626 pk vanuit een biturbo W12.

Je zou het niet meteen geloven maar de Continental GT die zijn naam en faam verwierf door voetbalsterren en rappers is weer al toe aan zijn derde generatie. Het één en ander kan er alvast mee hebben te maken dat de overstap van generatie 1 naar 2 op z'n minst gezegd visueel nogal klein was. Waardoor het Britse bedrijf met een stevigere borstel door het geheel ging bij het maken van de derde generatie.

Van kraak naar piep

Laten we meteen met de belangrijkste nieuwigheid beginnen. Want na 14 jaar (geen mop) wordt de Continental GT eindelijk opgetrokken uit nieuwe fundamenten. Weg is het platform dat dienst deed onder de Volkswagen Phaeton, tegenwoordig rolt de Contintal GT op de bouwstenen die ook de Porsche Panamera gebruikt. Waardoor zonder twijfel de dynamische kwaliteiten een serieuze boost zullen krijgen. Of je dat zal merken aan 30 km/u in Monaco? Dat is andere koek natuurlijk.

bentley-continental-gt-2017

Idem voor de performantie die er te puren valt uit het motorblok voorin. Nog steeds een 6-liter W12 met twee turbo's. Tegenwoordig wel goed voor 626 pk en 897 Nm. Prestaties spreken dan ook voor zich, met een sprint naar de honderd van 3,7 seconden en een top van 333 km/u. Het veilig gevoel, dat krijg je door de 8-traps automaat met dubbele koppeling en de vierwielaandrijving. Een nieuwe 4WD-set-up trouwens. Want de 40/60 verdeling van voordien mag plaats maken voor een systeem dat continu kracht stuurt naar de wielen die het nodig hebben.

Goddelijk

Geen discussie over het feit dat Dirk van Braeckel en zijn designteam een plaatje neer hebben gezet in 2003 met de eerste generatie. Het team van Stefan Sielaff bouwde voor deze derde generatie dan ook verder op de gekende lijnen. Al komt hij stukken lekkerder voor de dag. Zo is de overhang vooraan massief ingekort en vloeit de typerende schouderlijn kap over in het achtersteven.

bentley-continental-gt-2017

De dubbele koplampen blijven bestaan, net zoals de chromen lijn die vanuit de overloopt naar de achterbumper. Binnenin zien we het summum van wat de Volkswagen Groep te bieden heeft. Met een 12.3-duims infotainmentscherm dat zich verbergt achter een plaatje met drie wijzers er op. Een digitaal scherm pal voor de neus en een middenconsole die je enkel met witte handschoen aan durft raken. Idem voor het leder op de stoelen trouwens.

bentley-continental-gt-2017

Geinig weetje nog, Bentley geeft haar klanten de keuze uit maar liefst 70 verschillende lakkleuren. Vind je daar je keuze niet in, dan kan je heus wel iets regelen met een zak geld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws