Audi e-tron vanaf morgen te bestellen

audi-e-tron-quattro-voor-audi-brussels

Audi zal morgen de orderboekjes openen voor de e-Tron die in Brussel gebouwd zal worden.

Wil jij de Brusselse arbeiders in Vorst dus een beetje steunen, of heb je gewoon zin in een volledig elektrische Audi? Dan kan je vanaf morgen terecht bij het merk met de vier ringen om een order te plaatsen.

Dat doe je niet voor niets, we verwachten een aankoopbedrag van 85 à 90.000 euro voor de grote elektrische Audi die je zowat 500 kilometer ver moet brengen op één acculading. Vandaag mochten alvast 1.200 reservatiehouders de een conceptversie in het echt bekijken in Noorwegen.

Audi bouwde inmiddels al de fabriek in Vorst grotendeels om voor het nieuwe model. Dezer dagen lopen de eerste prototypes van de band. Op dit moment wordt daar nog de A1 gebouwd, al zal die productie naar Spanje verhuizen zodra de Audi e-tron productieklaar is. In augustus gaat de productie van de e-tron dan officieel van start. Dit jaar zouden er zowat 4.700 e-trons gebouwd worden volgens de vakbonden, Audi zelf geeft geen cijfers vrij.

foto is van de Audi e-tron Quattro Concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jens 17:14
afbeelding van Jens

Interessant. Is deze wagen ook te zien op het autosalon brussel?

Yvesw 09:28
afbeelding van Yvesw

@Grunt: De eTron SUV krijgt nog een afgeleide soort van eTron Sportback (lees: genre BMW X6) die ook in Vorst wordt gemaakt. Kans bestaat dus dat Vorst zal uitgroeien tot de site voor elektrische wagens van Audi. Een kans, dat wel...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws