Traantje laten: Ford staakt Focus RS-productie op 6 april

focus-rs-rip

Een bedrukte dag op de Autofansredactie. Niet omdat we straks huiswaarts moeten keren met een bos tankstationbloemen, wel omdat Ford officieel gecommuniceerd heeft dat de Focus RS op 6 april uit productie zal gaan. Vanwaar de pijn?

Kijk, in den ouden tijd was het perfect normaal dat een superperformante versie van een auto pas tegen het einde van diens carrière het levenslicht zag. Het was de weg van het leven bij RS'en, AMG's en GTI's. Tegenwoordig is de lak echter nog niet droog van een nieuw model of de sportvariant ervan springt al vanachter het gordijn. De huidige Focus RS was er echter nog ééntje van den oude stempel. Want zag de reguliere Focus al het levenslicht in 2011, dan duurde het tot 2015 voor er sprake was van een RS én tot 2016 voor je er echt mee kon rijden. Die late aankomst zorgt evenzeer voor een spoedig vertrek, want op 6 april 2018 is het al over en out voor de in Duitsland in elkaar gestoken hyperhatch.

Het één en ander heeft er natuurlijk mee te maken dat de nieuwe generatie Focus in de coulissen staat te trappelen. We hebben er zelfs al naaktfoto's van (geen vrees, heus Safe For Work). Alleen is dan de vraag; moeten we hierdoor weer vijf jaar wachten op een nieuwe Focus RS? We hopen alvast van niet, want de fundamenten van de huidige zijn zo sterk (minus de koppakking in sommige gevallen) dat ze heus gaan passen op een nieuwe Focus RS. Ons lichtpuntje? Het feit dat de nieuwe Fiesta vorig jaar meteen ook al een ST-derivaat kreeg. Hopelijk zien we spoedig terug een Focus ST én RS.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws