BMW kondigt iNEXT concept aan

bmw-inext-concept-2018-teaser

De iNEXT is BMW's technologisch vlaggenschip voor 2021. Volledig elektrisch, volledig geconnecteerd en verregaand autonoom. Een eerste plaagplaat daarvan heeft het merk gedeeld tijdens een aandeelhoudersvergadering.

Dat BMW bijlange nog niet klaar is met elektrische voertuigen. Dat is al langer duidelijk. En in 2012 zullen we daarvan de apotheose te zien krijgen met een nieuw vlaggenschip dat naast de 7 Reeks zal mogen opereren. Die heet momenteel nog iNEXT en zal vooral als technologisch showcase moeten dienen. BMW spreekt alvast over 'volledig elektrisch, volledig geconnecteerd en verregaand autonoom'.

Die technologie zal dan niet veel later door mogen sijpelen naar de gewone productiemodellen. Net zoals dat nu al het geval is met de tech vanuit de i3 en i8. Een eerste plaagplaatje toont alvast een wagen met SUV-trekjes. Niet onlogisch, want eerder werd al aangenomen dat de iNEXT zowat de proporties van de X5 zou krijgen. Ook nog in de geruchtentrommel; een batterijenpakket van maximaal 120 kWh, waardoor de elektrisch SUV op papier zo'n 700 km ver moet geraken. De elektromotor die moet dan weer maximaal 800 pk uit kunnen braken. Via-via-nieuws, dus best met een korreltje zout te nemen.

Wat we nu echt officieel weten? Hij komt er in 2021, zal gebouwd worden in Dingolfing-fabriek (waar ze nu gerief zoals de M5, 740e en 530e in elkaar schroeven) en eind dit jaar nog krijgen we een conceptversie te zien die het de komst bij het grote publiek moet gaan aankondigen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws