In Amerika betaal je 37K voor deze Ford Edge ST

ford-edge-st_2018_01_0

In ons Belgenland begint de Edge van Ford pas bij 40.000 euro, in de US of A betaal je 37.000 euro voor de 335 pk sterke ST-variant met V6 aan boord. Je zou er bijna voor naar Amerika trekken.

Het is een publiek geheim dat auto's in de Verenigde Staten een stuk goedkoper zijn dan in Europa. Niet enkel door de lagere taksen en absolute bodemprijzen voor benzine maar ook de aanschafprijs ligt er een stuk lager. Toch voor Amerikaans goed. Neem nu de Ford Edge. Die kan je tegenwoordig in Noord-Amerika krijgen in een ST-versie. Met een 335 pk sterke V6 aan boord. Een Fiesta ST op steroïden zeg maar. Wat Ford vraagt voor zo'n gigantische SUV met benzineslurper? 43.350 dollar, of zo'n 37.000 euro.

ford-edge-st_2018

Centen waarmee je in België niet al te veel V6-wagens kan kopen, laat staan SUV's. Het Europees alternatief, een Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC, begint hier pas bij 64.372 euro, bijvoorbeeld. O ja, moest je het nog niet door hebben; de Edge wordt dan wel verkocht in Europa, de ST-versie zal niet naar onze contreien komen. Nu goed, de Amerikanen krijgen dan weer niet de nieuwe Fiesta ST. Zal ze leren...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
DH 12:27
afbeelding van DH

Importkosten?

Ford lover 00:29
afbeelding van Ford lover

Ik ben aan het denken om hem daar te kopen en naar belgie te halen.
iemand wat tips, geen flauw idee hoe je er aan begint.
ben verliefd op deze zene :) :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws