Skoda Scala is nieuw Tsjechisch familielid

skoda scala teaser 2018

Eindelijk heeft Skoda een naam geplakt op haar lang geplaagde opvolger voor de Rapid Spaceback/ Octavia Hatchback die later dit jaar wordt gelanceerd. Wat blijkt nu? Die nieuweling, de Scala, is eigenlijk een A-segmenter. Waardoor het hier over de vervanger van de Citigo gaat. Die gekke Tsjechen toch.


UPDATE

Ondertussen heeft Skoda meer info gelost over de Scala die aantoont dat het toch een opvolger van de Rapid Spaceback zal zijn. Die info lees je HIER.


Met de Vision RS kondigde Skoda het al aan, de komst van een nieuwe compacte hatchback. Nu heeft de auto ook een naam gekregen; Scala. De Tsjechen zijn fier dat ze een marketingbureau een hoop geld hebben gegeven om met de naam op de proppen te komen. Want Scala is Latijns voor "Trap", of "Ladder". Waarmee Skoda doelt op het feit dat deze Scala voor velen de eerste stap binnen de Skoda familie zal zijn.

skoda scala teaser 2018

Of anders gezegd; dit is een betaalbare hatchback die onder de Fabia komt te staan. Een A-segmenter dus. Daar waar Skoda momenteel nog de Citigo heeft staan. Volgens de Tsjechen wordt het alvast een auto die nieuwe standaarden neer zal zetten in het segment. Op vlak van veiligheid, connectiviteit en design. Want jawel, deze Scala mag als eerste Skoda een nieuwe designlijn van het merk dragen. Daarbij hoort onder andere een derrière waarop "Skoda" in zijn geheel staat geschreven in plaats van het gekende ronde logo.

skoda scala teaser 2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
AutoDataNet 12:39
afbeelding van AutoDataNet

ziet er geweldig uit!

luc 14:31
afbeelding van luc

Scala komt bovenaan de Fabia, en vervangt de Octavia toch ook niet ??

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws