Mazda stelt Jo Stenuit aan als Europees design director

jo stenuit mazda design director

Mazda heeft de 49-jarige Belg Jo Stenuit aangestelt als Europees designverantwoordelijke.

In augustus van dit jaar vertrok Kevin Rice als hoofd van de designafdeling bij Mazda. Vandaag weten we wie hem opvolgt. Jo Stenuit is geen onbekende voor Mazda, want al in 1998 maakte hij zijn intrede bij het Japanse merk.

Voordien studeerde hij eerst af als Product Designer aan de hogeschool in Antwerpen, waarna hij een Master behaalde in Vehicle Design aan het gerenommeerde Royal College of Art in Londen.

interieur tekenen

Jo specialiseerde zich nadien bij Mazda in Duitsland als interieurontwerper. Hij stond onder andere in voor het interieur van de Mazda 6 MPS concept uit 2002, voor de CX-7 uit 2004 en voor de Mazda 3 uit 2008. Ook de interieurs van concept cars als de Hakaze en Kiyora zijn van zijn hand.

Sinds 2014 is Stenuit senior designer bij Mazda, om dan vandaag de stap te maken naar Design Director bij het Japanse merk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 18:07
afbeelding van Jelledr

Jammer.. misschien nog wat voorbarig maar die generatie waar hij aan meewerkte waren niet echt designtoppers. Die snuit alleen al. Bovendien leken het voorbodes van Renault modellen. Espace en scenic.

Sinds Kodo was er bij Mazda een serieuze vooruitgang. Nu is het wat onzeker voor toekomstige modellen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws