Officieel: BMW M340i xDrive is zoethouder (2018)

bmw m340i xDrive 2018

Een nieuwe 3 Reeks? Dan is er uiteraard ook een M3 in de maak. Tot die het toneel betreedt zal BMW echter de M340i aanbieden. Met z'n 374 pk eveneens zat snel natuurlijk én met zijn xDrive-vierwielaandrijving hoogstwaarschijnlijk feilloos rechtdoor.

De nieuwe generatie 3 Reeks in Parijs en de bijna-sportversie ervan in Los Angeles. Dat is blijkbaar BMW's plan, want het merk zal de M340i officieel voorstellen op het autosalon van Los Angeles later deze maand. Best fier zijn ze op dit product, want nu al zwieren ze alle plaatjes en informatie de wijde wereld in. Al is het MX40i-receptuur bij BMW natuurlijk geen onbekende. Denk maar aan de M140i, M240i, Z4 M40i en X3/ X4 M40i. Bijna bandwerk, zou je kunnen zeggen.

RWD for USA

In 3 Reeks-trim staat de M40i-uitvoering net zoals bij zijn collega's voor een zes-in-lijn benzine met twee turbo's die in de sedan goed is voor 374 pk en 500 Nm. Koppel dat geheel aan een automaat met 8 schakelgangen en een vierwielaandrijving en de 3 Reeks is in staat om de honderd aan te tikken binnen de 4,2 seconden. Waardoor deze M340i xDrive sneller is aan het stoplicht dan de uitgaande M3. Een trucje dat BMW ook uithaalde met de huidige M550i tegenover de vorige M5. Interessant weetje; in de VS zal je deze M340i ook kunnen krijgen zonder xDrive. Met lekkere ouderwetse achterwielaandrijving dus.

bmw m340i xDrive 2018

Andere noemenswaardige updates zijn een M Sport-differentieel, opgewaardeerde remmen en een aangepaste versie van het xDrive-systeem, met nadruk op achterwielaandrijving. Ook uiterlijk speelt BMW wat met de M340i xDrive, al is het verschil tegenover een 320d met M-pakket beschamend klein. De niertjes, logo's op de kofferklep en spiegels krijgen een zilver kleurtje, achteraan dan weer trapezoïdale einddempers. Volgende zomer zullen de eerste klanten er eentje ontvangen. Hier een Touring-versie van BMW, pronto.

bmw m340i xDrive 2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws