Officieel: Cadillac CT5 is eigenzinnig alternatief (2019)

cadillac ct5 2020

Op de thuismarkt heeft Cadillac de CT5 vanonder het doek gehaald. Dat is de opvolger van de CTS en gaat ook in ons land proberen klanten weg te snoepen van BMW 5 Reeks co. Voor als je echt, echt ,echt... een iets anders wilt.

Want jawel, Infiniti mag dan wel wondenlikkend Europa verlaten, tot op de dag van vandaag kan je via een officiële dealer in België een Cadillac kopen. Zonder twijfel komt deze CT5 eveneens naar Europa. Te meer omdat dit naast mastodont Escalade en limousine CT6 de meest Europees getinte auto in haar aanbod zal worden.

Middenklasse

Te beginnen met de afmetingen die deze CT5 ruwweg in het segment van de Mercedes E-Klasse, BMW 5 Reeks en Audi A6 doen vallen. Al kan je de Alfa Romeo Giulia ook wat als een rivaal zien. Cadillac laat haar auto's namelijk altijd wat tussen twee segmenten vallen. Of iets correcter; in Amerika zijn de segmenten gewoonweg iets anders bemeten (kijk maar naar een Europese pick-up versus een Amerikaanse pick-up).

cadillac ct5 2020

Uiterlijk ging Cadillac voor een opvallend sportieve carrosserie. Met vooraan een kwade aanblik, scherpe lijnen rondom en achteraan die typerende rechtopstaande bips van het merk. De C-stijl, die krijgt dan weer een speciaal knikje. De Hofmeister-knik van Cadillac, zeg maar. Achterop - afhankelijk van de motor voorin - uiteraard een plaatje met het aantal newtonmeters van de auto. Cadillacs nieuwe nomenclatuur. Hate it or love it.

2-liter of V6?

Belangrijk voor Europese is klanten is het feit dat deze CT5 op het doorontwikkelde Alpha-platform staat. Een platform dat ze ook gebruiken onder de CT6. Daardoor is er niet enkel plaats voor achterwiel- of vierwielaandrijving maar ook voor een 2-liter turbobenzine. Rij je jouw Caddy liever met V6 benzine? Dat kan ook. Want het Amerikaanse merk beschikt ook over een twinturbo 3-liter V6.

cadillac ct5 2020

Met zulke motoren zal deze Cadillac heus geen verkoopstopper worden in België maar als de prijs kan sparren met die van de Duitse drie, dan zal er sporadisch wel eentje over de toog gaan. En meer, moet dat soms niet zijn.

cadillac ct5 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:30
afbeelding van Techno Patat

Wat een heerlijke looker! Eigenlijk hoe de grote broer van de Kia Stinger er zou uitzien. En dat bedoel ik oprecht als een compliment!

Wim 08:45
afbeelding van Wim

idd patat, knap ding

Caddy 09:11
afbeelding van Caddy

De beste ‘Caddy’ is toch de VW Caddy, veel meer kofferruimte en zelfde premium gevoel ;)

Yvesw 11:01
afbeelding van Yvesw

Ik durf wedden dat zo'n Caddy Escalade nog net wat meer kan stouwen dan de VW Caddy :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws