Honda gaat elektrisch in Europa tegen 2022

Honda modellen elektrisch hybride e jazz cr-v

Het Japanse Honda liet onlangs weten dat het tegen 2025 in Europa 100% van haar auto's wil verkopen met elektrificatie aan boord. Nu schroeft Honda haar termijn terug naar 2022. Drie jaar eerder dan gepland. Gaat dit Honda in Europa redden?

Het zag er lang naar uit dat Honda het eerste automerk ging worden dat Europa zou verlaten met opgestoken middenvingers. Oorzaak? De bijna absurd strenge eco- en veiligheidsnormen die Europa oplegt de komende jaren. Het maakt Europa een onaantrekkelijke regio om auto's te verkopen (met winst). Honda verkoopt massa's auto's in thuisland Japan, Rusland en in Noord-Amerika. West-Europa? Dat is een kleine habbekrats voor het merk.

Hybride boven EV

Toch gooit Honda de handdoek niet in de ring, want met een elektrificatieplan wil het zichzelf terug relevant maken in Europa. Zo zal het merk tegen 2022 in Europa enkel nog maar auto's verkopen met een elektromotor aan boord. Pas op, het gaat dan niet over full-ev's, want ook hybrides zet Honda onder die noemer. De diesel? Die wordt ook verbannen door het merk.

Honda modellen elektrisch hybride e jazz cr-v

Honda is trouwens al volop bezig met die transitie. Zo is de CR-V er al als hybride (RIJTEST en is ook de NSX sportwagen eigenlijk een hybride. Daarnaast krijgen we de volledig elektrische Honda e op ons Europees bord en is de zopas in Japan voorgesteld nieuwe Jazz ook enkel te krijgen als hybride. Vallen momenteel uit de boot: Civic en CR-V. Waardoor Honda die twee rakkers nog elektrohulp moet geven. Een klusje waar ze nu nog twee jaar tijd voor hebben.

Honda modellen elektrisch hybride e jazz cr-v
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws