Exclusieve one-off: Ferrari BR20 (2021)

Ferrari BR20 2021

Als je veel geld hebt, kun je een kinderdroom waarmaken en gaan shoppen bij Ferrari. Als money echt no object is, kun je Maranello ook gewoon vragen om zelf een auto voor je te bouwen. Zoals deze Ferrari BR20.

De BR20 past in het rijtje exclusieve one-offs dat op tijd en stond de Italiaanse fabrieken verlaat, zoals vorig jaar nog de Omologato en twee jaar geleden de P80/C. Deze BR20 is gebaseerd op een GTC4Lusso, en krijgt de majestueuze V12 onder de motorkap. De anonieme eigenaar heeft de twaalfcilinder voor zover Ferrari wil prijsgeven ongemoeid gelaten.

Ferrari BR20 2021

Triomfbogen

Het koetswerk werd daarentegen flink onder handen genomen: in de eerste plaats moesten de zitjes op de achterbank eraan geloven. De shooting brake werd daardoor een fastback die vooral in profiel wel wat weg heeft van de 812 Superfast. Ook hier heeft Ferrari in de C-stijl gestileerde luchtgeleiding geïntegreerd, die volgens de Italianen verwijst naar de 599 GTB Fiorano. Het dak werd zwart uitgevoerd, zodat de daklijn als een soort triomfboog van de A-stijl naar de C-stijl loopt.

Ferrari BR20 2021

Donkerbruine toon

Verder namen de Italianen het bumperwerk stevig onder handen, waarbij ze het gebruik van koolstofvezel natuurlijk niet geschuwd hebben. Dat de details niet verloren gingen, blijkt uit de specifieke 20-duimsvelgen en de uitlaatpijpen: de dubbele exemplaren aan weerszijden werden eveneens speciaal voor deze BR20 ontworpen. Ook binnenin duikt trouwens koolstofvezel op, al is het hier het donkerbruine leder dat de toon zet.

Ferrari BR20 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws