Bijna-Allroad: Audi A1 Citycarver gaat voortaan ‘Allstreet’ heten (2022)

Audi A1 Allstreet 2022

Audi voegt een nieuwe naam aan zijn gamma toe, al verwijst die voor de duidelijkheid niet naar een nieuw model. Deze ruiger aangeklede A1 stond tot voor kort namelijk in de catalogus als ‘Citycarver’, maar gaat vanaf nu onder de noemer ‘Allstreet’ door het leven.

De Audi A1 Citycarver was altijd al een beetje een vreemde eend, en dat ligt niet alleen aan zijn naam. Zo viel het model al redelijk uit de boot omdat de term ‘Citycarver’ nergens anders in het Audi-gamma te vinden is, maar is de auto zelf ook relatief overbodig omdat de Q2 eigenlijk al een crossoveralternatief voor de A1 moet zijn. Dat gaat allemaal veranderen, want Audi schrapt binnenkort niet alleen de Q2 uit zijn gamma maar trakteert zijn ruigere A1 nu ook op een naam die wat beter in het rijtje past.

Toortsen en hooivorken

Zo vind je dezelfde auto voortaan onder de noemer ‘Allstreet’ in de Audi-configurator, en daar kunnen we ons best in vinden. Als ‘Citycarver’ klonk hij namelijk allesbehalve stoer in de oren, maar indien ze hem gewoon ‘Allroad’ hadden genoemd waren we al helemaal met toortsen en hooivorken richting Ingolstadt getrokken. Dat is namelijk de term waarmee Audi de terreinversies van zijn A4 en A6 aanduidt, en met hun capabele Quattro-vierwielaandrijving zijn die wél opgewassen tegen het vuilere werk. Deze A1 mag dan wel vier centimeter extra bodemvrijheid en wat plastic opsmuk meekrijgen, maar onderhuids houdt hij gewoon vast aan de voorwielaandrijving van de reguliere versie. Veel verder dan de gemiddelde street moet je het dus niet gaan zoeken.

Audi A1 Allstreet 2022

Die Q2 van daarnet is trouwens niet het enige model dat binnenkort uit de catalogus verdwijnt. Audi verklapte even geleden ook al dat deze A1 geen nieuwe generatie meer krijgt, dus echt lang zal de Allstreet ook niet als enige crossoveralternatief voor Audi’s kleinste te boek staan. De Q2 gaat echter al mee sinds 2016 waardoor zijn einde echt wel nabij is, terwijl deze generatie van de A1 pas in 2018 het levenslicht zag. De Allstreet heeft dus nog wel een drietal jaartjes tijd om echt naam te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws