Sportief vertoon: Bentley Continental GT en GTC krijgen ’S’-versie (2022)

Bentley Continental GTC S 2022

Stel je even voor: je bent in de markt voor een Bentley, en dat mag meteen een knap exemplaar zijn. Zo’n knoert van een W12-motor zegt je echter niet veel, maar de sportieve looks die ermee gepaard gaan wel. Dan is er nu een Bentley voor jou, want dit zijn de Continental GT en GTC als ’S’.

We zeiden het eerder al wanneer de constructeur naar buiten kwam met zijn nieuwe Azure-gamma: een Bentley koop je ofwel omdat je ermee wil pochen, ofwel omdat je uitermate comfortabel onderweg wil zijn. Terwijl die extra relaxerende versie dus vooral aan de wensen van die laatste groep tegemoet wilde komen, is er nu ook een nieuwe Bentley voor de opvallers. Dit is namelijk de ’S’-versie van de Continental GT en GTC, en die speelt resoluut de kaart van het sportieve vertoon.

Ogen én oren

De nadruk ligt daarbij enigszins op het woordje “vertoon”, want in tegenstelling tot de volbloed ‘Speed’-exemplaren krijgen de Continental GT S en GTC S géén W12-blok mee. Dat maakt er echter nog geen slak van, want de gewoonlijke 4.0-liter V8 brengt een nog steeds schappelijke 550 pk en 770 Nm koppel naar de vier wielen, goed voor een 0-naar-100-tijd van 4 seconden. Identiek dus aan die van zijn S-loze broers, op de geluidsbeleving na dan. Deze nieuwe versie krijgt namelijk standaard een sportuitlaat mee die het geluid van de achtcilinder wat prominenter onder de aandacht van je omgeving moet brengen.

Bentley Continental GT S 2022

Ook de rest van de auto wordt opvallender, of er nu in zit of naast staat. Dat begint al bij zijn zwarte accenten, die niet alleen de gewoonlijke sierdelen en de uitlaten maar ook de velgen van het chroom ontdoen. Dat nieuwe schoeisel is trouwens ook specifiek voor de ’S’, en meet ofwel 21 ofwel 22 duim in diameter. Daarachter vind je — cliché of niet — knalrode remklauwen. Deze aankleding is trouwens niet helemaal nieuw in het Bentley-gamma: een jaartje geleden kreeg de Bentayga al zo’n ’S’-versie aangemeten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws