Officieel: MG7 onthuld in China, smeekt om elektrische variant (2022)

MG7 MG info EV

MG heeft in China het doek gehaal van haar MG7, een gloednieuwe en bloedmooie sedan van het merk. Als MG hier een elektrische variant van maakt, dan hebben we officieel te maken met een Audi e-tron GT voor het werkvolk. Alleen... zijn er momenteel nog geen plannen voor een EV-derivaat.

MG is met een razende snelheid nieuwe modellen aan het lanceren over de gehele wereld. Zo kregen we in Europa nog maar pas de elektrische MG4 te zien, in China krijgen ze nu de MG7 voorgeschoteld. En stiekem... krijgen we het warmer van die MG7.

Strak in het pak

De MG7 is namelijk een bloedmooie (naar MG-normen) sedan geworden. Eentje die het designkunnen van het merk moet tonen. Ranke lijnen, een scherp familiezicht en - jawel - een uitklapbare spoiler à la Porsche Panamera. Neemt hij de wat ongemakkelijke rijhoogte en te kleine velgen over die zowat alle MG's typeert? Dat wel. Maar waarom zou je van je eigenaardigheden geen statement maken?

MG7 MG info EV

Binnenin toont MG zich ook van de modernste kant. Met een minimalistische opbouw van dashboard en fraaie afwerking van de stoelen. Dat ze vervolgens op het lanceringsmodel een appelblauw-zeegroen laagje leder parkeren op de interieurpanelen, dat heeft waarschijnlijk meer te maken met de smaak van Chinese klanten. Stel dit even in een bruine tint voor en je kan er weinig slechts over zeggen. Verder maakt MG gewag van een 33-duims breed scherm op het dashboard (dat stiekem bestaat uit 2 kleinere schermen) en een geluidsysteem van Bose met 14 luidsprekers.

MG7 EV?

De hamvraag is natuurlijk of MG plannen heeft om een volstrekt elektrische versie van deze MG7 te lanceren? Want die auto zou dan wel eens het mooie weer kunnen komen maken in onze contreien. We willen je droom niet doorprikken (want zeg nooit nooit bij MG) maar de kans is alvast klein. Dit lijkt een auto die exclusief in China blijft én daarenboven moet mikken op een jonger cliënteel.

MG7 MG info EV

Om die jonge hipsters te overtuigen schuift MG twee motorversies naar voren. Het gaat dan over de nogal sportief klinkende 300 VTGI en 405 VTGI Trophy. Hoewel je zou denken dat die namen refereren naar het vermogen onder de kap is dat niet helemaal het geval. De 300 VTGI gebruikt een 1.5-liter viercilinder turbobenzine van 185 pk en 300 Nm die zijn kracht via een 7-trapsautomaat naar de voorwielen stuurt. De 405 VTGI Trophy mag beroep doen op een 257 pk en 450 Nm sterke 2-liter viercilinder voorin. Die stuurt eveneens zijn kracht naar de voorwielen maar ditmaal via een 9-trapsautomaat van ZF.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws