Officieel: Renault Kangoo E-Tech Electric nu ook voor personen (2022)

Renault Kangoo E-Tech Electric 2022

Renault heeft het doek getrokken van zijn nieuwe Kangoo E-Tech Electric, of toch van de versie met een achterbank. De elektrische bestelwagen leerden we namelijk eerder al kennen, en die pronkte met meer vermogen en rijbereik dan voorheen. Het spreekt dus voor zich dat de personen-Kangoo over dezelfde troeven mag beschikken.

Geloof het of niet, maar de bescheiden Kangoo heeft wat weg van een pionier. In 1997 was hij namelijk op een haar na de eerste ludospace op de markt — een eer die de Citroën Berlingo hem met nog geen jaar voorsprong afsnoepte, al was de Kangoo wel de eerste die met een handige schuifdeur pronkte. In 2011 had Renault wél een echte primeur te pakken, want toen werd hun Kangoo Z.E. de eerste bestelbreak met een zuiver elektrische aandrijflijn. Zo’n variant mag dus ook niet ontbreken in het gamma van de nieuwe Kangoo, mits toevoeging van een nieuwe naam.

Gekende cijfers

Dit is namelijk de nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, en die laat de oude Z.E.-naam achterwege voor dezelfde nomenclatuur als pakweg de Mégane E-Tech Electric. Daar blijven de gelijkenissen dan wel bij, want de elektrische Kangoo beschikt over een compleet andere aandrijflijn dan die hatchback. Zo worden de voorwieltjes aangedreven door een elektromotor met 122 pk en 245 Nm koppel, en haalt die zijn stroom uit een accu van 45 kWh. Renault belooft een actieradius van 285 kilometer, en een snellaadcapaciteit tot 80 kW. Daarmee laad je binnen de 30 minuten terug 170 kilometer rijbereik bij.

Renault Kangoo E-Tech Electric 2022

Klinkt je dat allemaal bekend in de oren, dan is dat geen toeval: Renault onthulde de elektrische Kangoo eerder al als bestelwagen met precies dezelfde specificaties. Deze personenwagen is dus grotendeels dezelfde auto, op wat knappere materialen en een achterbank na. Die komen echter niet één-op-één uit de reguliere personenversies van de Kangoo, want deze E-Tech-variant beschikt over een nieuw ontworpen achterbankconstructie. Die laat zich niet zozeer wegklappen in de bodem, maar kan wel in lengterichting verschoven worden.

Meer kofferruimte voor de EV

Dat deden de ontwikkelaars dan weer uit noodzaak omdat de accu onder de koffervloer schuilgaat, al werpt dat ook zijn vruchten af voor de interieurruimte. Zo blijkt deze Kangoo E-Tech Electric plots over meer koffervolume te beschikken dan de gelijkaardige verbandings-Kangoo. Waar die het namelijk op 775 liter houdt, kan je achter de achterbank van deze elektrische variant wel 850 liter kwijt. Klap en schuif je alles in elkaar, dan ontstaat een totale laadruimte van wel 2.500 liter. Je moet er dan alleen mee leren leven dat je rond die gevouwen stoelen heen moet puzzelen.

Renault Kangoo E-Tech Electric 2022

De nieuwe Kangoo E-Tech Electric gaat in première op het Autosalon van Parijs, vanaf 17 oktober. Je zal hem in België kunnen bestellen vanaf begin volgend jaar. Hoeveel je daarvoor dan moet betalen weten we op dit moment nog niet, maar de duurste in zijn segment zal hij vermoedelijk niet worden. Bij Mercedes zit er namelijk een EQT in de pijplijn, en die zou zijn basis gaan delen met deze elektrische Kangoo.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws