Omoda 5 EV geeft startschot voor nieuw merk in België (2023)

Omoda 5 EV 2023

Zin in een auto die je buurman niet heeft? Dan moet je binnenkort kunnen gaan aankloppen bij de Omoda-dealer. Dat Chinese merk heeft namelijk beloofd volgend jaar neer te strijken op de Belgische markt, en ze onthullen meteen al wat ze daarvoor meenemen: de Omoda 5 EV.

Juicht, autofanaat, want België is opnieuw een merk rijker. Tenzij je niet warm loopt van Chinese nieuwkomers, wel te verstaan, want ook Omoda heeft zijn roots in het Verre Oosten. Het gaat namelijk om een kersvers dochtermerk van Chery dat pas in 2022 het levenslicht zag, maar stiekem rijden er al Omodi rond op Europese bodem. Zo landde de constructeur al eind vorig jaar in Rusland, wat natuurlijk mooi meegenomen is aangezien zowat alle westerse merken die markt de rug toekeerden. Nu wil Omoda echter ook de rest van het Oude Continent voor zich winnen, en daarvoor heeft het een lekker hip modelletje klaar.

Eerste van meerdere SUV’s

Maak dus kennis met de Omoda 5 EV, en niet C5 EV zoals je op zijn kenteken in de foto kan zien. Onder die laatste noemer staat de auto namelijk bekend in Rusland, maar iets zegt ons dat de Citroën-hoofdzetel daar een stokje voor heeft gestoken. Veel meer weten we voorlopig ook niet over onze Omoda 5 EV, al leert een kijkje in de buitenlandse cijfers ons dat we te maken hebben met een elektrische auto met een 400-tal kilometer rijbereik. Die haalt hij uit een accu van 61 kWh, terwijl de stroom gaat naar een elektromotor met 224 pk. Dat alles zit verpakt in een lekker hoogpotig ogende koets, dus het sleutelingrediënt voor Europees succes lijken ze alvast door te hebben.

Omoda 5 interieur 2023

Ben je bij deze overtuigd, dan moet je wel nog even geduld oefenen. Omoda laat namelijk weten zijn orderboekjes in de Benelux te openen vanaf begin 2024, al weten we nog niet precies waar je terecht zal kunnen om je exemplaar te reserveren of af te halen. Wat wel vast staat, is dat we later op nog meer modellen mogen rekenen. Zo zitten er volgens Omoda nog andere B- en C-segment SUV’s in de pijplijn die stuk voor stuk gebaseerd zijn op dezelfde ‘Light of Movement’-designtaal… Ook de cursus ‘dromerige namen bedenken’ heeft Omoda — dat zelf trouwens een samentrekking is van ‘Oxygen’ en ‘Modern’ — dus al onder de arm.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 16:48
afbeelding van FLP

"Chinees" "Elektrisch" "Crossover" "SUV"
De tags bij dit artikel zijn wel heel ontmoedigend om te beginnen lezen. :p

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws