Officieel: MG MG4 XPower is 435 pk sterke EV hyperhatch (2023)

MG4 Xpower MG info belgie prijs

MG is op een missie om Europese automerken eens stevig wakker te schudden. Het laatste wapenfeit is deze MG4 XPower, een elektrische hyperhatch met 435 pk en een sprint naar de honderd onder de 4 seconden. De prijs? Die schippert waarschijnlijk rond de 42.578 euro. Iemand een nieuwe leasingauto nodig?

De MG4 is momenteel een van de plezantste EV's die je kan kopen voor het geld. De XPower-uitvoering schroeft het volume echter serieus op. Want waar de reguliere MG4 het tot maximaal 204 pk schopt via de elektromotor op de achteras, krijgt deze XPower de beschikking over maar liefst 435 pk. In een compacte hatchback! Hoor je dat, Volkswagen?

Potent wapen

Hoe MG zo veel vermogen uit zo'n compacte schulp weet te halen? Simpel! Want elektromotoren nemen nu eenmaal niet zo veel plaats in. Het exemplaar op de achteras wordt ingewisseld voor een sterkere motor van 170 kW (228 pk) en vooraan monteert MG nog een elektromotor van 150 kW (201) pk. Volgens wat slim rekenwerk kom je dan tot een maximaal vermogen van 320 kW (430 pk). MG spreekt echter over een totaalvermogen van 435 pk en 600 Nm koppel. Ach, we gunnen de Britse Chinezen die extra 5 pk. De accu neemt deze XPower over van het huidige topmodel en is daardoor 61,7 kWh groot (netto). Een range van maximaal 385 km moet mogelijk zijn. Gezien de performance zeker puik.

MG4 Xpower MG info belgie prijs

Want de resultaten spreken voor zich: een sprint naar de honderd vanuit stilstand in een lekkere 3,8 seconden, om je maar een idee te geven. MG wou niet enkel een rechtdoorkanon maken, ook in de bochten moet deze MG4 XPower zijn mannetje staan. Zo krijgt de hyperhatch een elektronisch sperdifferentieel en een computer die het koppel tussen de vier wielen continu kan veranderen.

Daar stopt de pret niet. Zo krijgt de MG4 XPower een aangepaste ophanging met stijvere rolstangen, scherpere stuurratio en aangepaste dempers en veren. Volgens MG is de ophanging van de XPower daardoor 25% stijver dan bij de reguliere MG4. Dat belooft voor de ruggengraat. Omdat meer kracht gelijk staat aan meer snelheid worden ook de remmen onder handen genomen. Die groeien rondom tot 345 mm en verkorten de remafstand vanaf 100 km/u tot 33,9 meter. Om je een idee te geven: daarmee begeeft de MG4 XPower zich in het territorium van de Lotus Exige.

MG4 Xpower MG info belgie prijs

Nieuwe leasing, iemand?

Visueel wil MG de XPower bewust onder de radar houden. In die zin dat 'ie niet harder moet opvallen dan de reguliere MG4. Grote weggevers zijn de 18-duims velgen zonder aerocovers die visueel toegang verschaffen tot de oranje remklauwen. Een andere weggever kan dan weer de Racing Green-lakkleur zijn.

MG4 Xpower MG info belgie prijs

MG zal de MG4 XPower debuteren tijdens het Goodwood Festival of Speed. Deze maand valt 'ie al te bestellen in het Verenigd Koninkrijk voor een prijs van - omgerekend - 42.578 euro. Gezien de Britse prijzen zo goed als gelijk lopen met onze Belgische prijzen is het dus niet ondenkbaar dat we hier een soortgelijke prijs krijgen. Dat is, gezien de performance, hallucinant. Iemand nog een nieuwe leasingauto nodig?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws