Verrassing: dit is de elektrische Peugeot E-3008 vanuit alle hoeken (2023)

Peugeot E-3008 2023

De gloednieuwe Peugeot E-3008 wordt pas volgende week onthuld, maar de Fransen kunnen al niet meer wachten. Als reactie op gelekte foto’s in de pers sturen ze nu namelijk het complete exterieur de wereld in. Inderdaad: dit is de Peugeot E-3008 vier dagen voor je hem normaal zou zien.

Heb je de voorbije maanden onder een steen geleefd, dan weet je vast niet dat er een nieuwe Peugeot E-3008 aan zit te komen. De rest van de wereld weet dat namelijk wel want het merk deelde al de ene na de andere teaser. Daarin deden ze details uit de doeken over zijn zuiver elektrische platform, lieten ze de auto in minieme camouflage zien of onthulden ze gewoon het complete interieur… En daar komt nu noodgedwongen het hele exterieur bij.

Elektrische coupé-SUV

Er waren namelijk een aantal foto’s van de nieuwe E-3008 het internet op gelekt, en als reactie laat Peugeot dan maar liever zelf de hele auto zien. Zo krijgen we de elektrische SUV vier dagen te vroeg in beeld — of moeten we zeggen: coupé-SUV. De E-3008 pakt namelijk uit met een schuin aflopende achterruit die landt op een lekker hoekig vormgegeven bilpartij. Die bevat een balk met daarin de drie gewoonlijke LED-klauwen als verlichting, en hetzelfde element keert terug op de voorzijde. Daar krijgen de hoog gemonteerde koplampen drie uitlopers naar onder toe, die zo toenadering zoeken tot de grille… Al heeft die grille hier natuurlijk niet echt een functie.

Peugeot E-3008 2023

We weten namelijk al langer dat de E-3008 zuiver elektrisch wordt — want daar staat die 'E' natuurlijk voor. Peugeot toonde in een eerdere teaser al zijn platform met een 98 kWh-accu die een rijbereik tot wel 700 kilometer mogelijk moet maken. Dat platform zal de keuze bieden uit één of twee elektromotoren, met vermogens van 218 pk tot 388 pk. Daarnaast kregen we het interieur ook al te zien, dat de gekende i-Cockpit-layout met het laag gemonteerde stuurtje gaat combineren met een gebogen schermpartij bovenop het dashboard. Kortom: voeg daar deze vier nieuwe foto’s aan toe en de Peugeot E-3008 heeft maar weinig geheimen meer in aanloop naar zijn onthulling op 12 september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws