Kia K4 is, euhm, speciaal (2024)

Kia K4

Kia trekt in Noord-Amerika het doek van de K4, een expressief gestileerde berline die de looks van een EV9 probeert de draperen op het koetswerk van een sedan. Het resultaat oogt, op z'n zachts gezegd, interessant.

Kia is de laatste tijd lekker bezig. Met inzendingen zoals de Proceed, EV6, EV9 en op til staande EV5 en EV3. In Noord-Amerika pakt het nu uit met een nieuwe sedan die eveneens gebruik maakt van de opposities unite-designtaal. Dat zorgt voor een nogal in het oog springend lijnenspel.

Overhangen

We weten zelfs niet goed hoe deze K4 te omschrijven. Er zijn vloeiende lijnen, strakke lijnen en grote en kleine vlakken. Vooral langszij oogt deze K4 wat onwennig. Met gigantische overhangen voor- en achter. Daarmee is het meteen ook duidelijk dat het hier gaat over een auto met verbrandingsmotor. Want een EV zou zijn velgen een stuk verder naar de hoeken van de carrosserie kunnen sturen.

Kia K4

Binnenin komen we gelukkig wel tot rust. Want daar druipt de vernieuwde Kia-sfeer vanaf. Kijk maar eens hoe de groene panelen op de deurpanelen links en rechts verschillend zijn. Die joekel van een pook, die negeren we dan weer even.

Amerikaans gevalletje

Hoewel Kia het niet met zo veel woorden zegt, is het eigenlijk duidelijk dat dit vooral een Amerikaans gevalletje is. Daar koop je nu de Forte - denk Ceed sedan - voor amper 18.327 euro met een 2-liter viercilinder van zo'n 150 pk. Deze K4 wordt dan ook gezien als de opvolger daarvan. Verwacht deze K4 dus niet meteen in Europa. Wij krijgen op korte termijn wel de EV5 en EV3, twee elektrische SUV's.

Kia K4

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws