Skoda Fabia R 5 mag de rallywereld bestormen

150408-skoda-fabia-r-5-homologation-_1_

De Federation Internationale de l'Automobile (FIA) heeft Skoda's nieuwe rallywagen, de Fabia R 5, groen licht gegeven. Daardoor kan 'ie de Fabia S2000 opvolgen om deel te nemen aan verscheidene rallycompetities.

Skoda het met de Fabia S2000-rallywagen goud in handen. Met de nieuwste iteratie gebaseerd op de nieuwe Fabia hopen ze dat succes verder te zetten. Hun nieuwste rallywagen luistert niet meer naar de S2000-benaming, maar krijgt 'R 5' opgespeld. Om te voldoen aan het nieuwe FIA-reglement vind je voortaan een 1.6-liter viercilinder met turbo onder de kap die via een sequentiële vijfversnellingsbak zijn kracht stuurt naar de vier wielen.

Verder beschikt de rally-Skoda over McPherson-veerpoten en een reglementair gewicht van minstens 1.230 kilogram. De ophanging werd gefinetuned door bekende koppen zoals Europees kampioen Esapekka Lappi en onze Belgische trots Freddy Loix. Waar en wanneer de Fabia R 5 voor het eerst van jetje gaat geven is nog niet helemaal duidelijk. Klantenteams tonen volgens Skoda alvast veel interesse voor het rallymonstertje. Benieuwd of 'ie het succesverhaal van de Fabia S2000 kan verderzetten.

Skoda-Fabia-R5
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie