Nieuwe Ford Fiesta al in WRC-plunje voor volgend seizoen

m-sport-2017-fiesta-wrc_01

M-Sport, Fords rallydivisie voor het WRC-kampioenschap zeg maar, kreeg van de Blauwe Ovaal al lang op voorhand de nieuwe generatie Fiesta toegestuurd. Waardoor de jongens de nieuwe regels van het kampioenschap konden smeren over het kleintje om tot de 2017 Ford Fiesta WRC Te komen.

Hyundai beet de spits af met haar i20 WRC, Ford volgt nu ook. Het is te zeggen, M-Sport, dat al sinds jaar en dag rallywagens met een blauwe ovaal erop prepareert voor het WRC stelt haar Fiesta WRC voor. Die baseert zich op de gloednieuwe Fiesta en mag meteen gebruik maken van de nieuwe WRC-regels.

Onder de serieus verbrede knaap een 1.6 Ecoboost benzine met 380 pk en 450 Nm koppel die zijn kracht naar de vier wielen mag sturen via een actief middendif. Malcom Wilson, hoge pief bij M-Sport, spreekt alvast van het meest impressionante dat ze er ooit in elkaar hebben gestoken. Of die woorden genoeg zijn om Hyundai de loef af te steken, dat moet het nu al spannende rallyseizoen van 2017 uit maken. Want sinds het vertrek van VW liggen alle mogelijkheden open.

m-sport-2017-fiesta-wrc
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie