Tesla toont streepje Model Y

tesla-model-y-teaser

Exact een jaar geleden toonde Tesla een eerste glimp van de Model Y tijdens haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, dit jaar doet het Amerikaanse merk dat trucje nog eens over. Een vaag beeld, van een SUV die het merk broodnodig heeft.

S, 3, X en binnenkort ook de Y. Inderdaad, zeer S3XY. Je moet het Tesla-baas Musk geven, de man heeft een gevoel voor humor. Dat die Model Y er zat aan te komen was al langere tijd zeker, nu hebben aandeelhouders - en de rest van de wereld - nog eens confirmatie gekregen. De Model Y moet het SUV-derivaat van de Model 3 gaan worden. Net zoals de Model X dat voor de Model S is. Al wordt aangenomen dat de Model Y een iets meer klassieke styling zal krijgen. In hoeverre je over klassiek mag spreken bij Tesla.

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens zal de Model Y alvast publiek voorstellen in maart 2019. Waardoor een voorstelling op het autosalon van Genève wel eens tot de mogelijkheden kan behoren. Een jaartje later dan, in 2020, zal de Model Y in elkaar moeten geschroefd worden naast de eveneens op til staande vrachtwagen (Semi) en sportwagen (Roadster). Al begint daar het schoentje wat te knellen. Niet enkel kan Tesla nu de beloofde productie van de Model 3 nakomen, Model Y, Semi en Roadster zullen gebouwd worden in een fabriek waarvan de eerste steen nog niet is gelegd. Benieuwd dus naar het lanceringsproces van de Model Y...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws