Bevestigd: Fiat Centoventi gaat in productie

-

Binnenkort krijgt de Fiat 500 versterking in het elektrische segment. Dat bevestigde de grote baas van Fiat vandaag. Een elektrische Panda, dat was weer even geleden.

In de jaren 90 had Fiat de Panda Elettra, die vanwege zijn hoge prijs en lage radius geen groot succes was. Een paar jaar geleden probeerden ze het met de elektrische Fiat 500, die ook meer kostte dan hij opbracht. Vorige maand stelde Fiat de volledig nieuwe elektrische 500 voor en nu lijkt het wel raak te zijn.

elektrische panda

Fiat wil verder gaan met de elektrificatie van het gamma en plant ook een nieuw elektrisch model boven de 500. Dat zou dan een elektrische Panda worden en die zal worden gebaseerd op de Fiat Centoventi, een concept car die Fiat voorstelde op het autosalon van Genève in 2019.

Volgens Fiat moet de productieversie van de Centoventi de traditie van de Panda respecteren. Dat wil zeggen een lage prijs en hoge gebruiksvriendelijkheid, in een modern jasje. Hoeveel zaken uit de Centoventi productiewagen zullen terecht komen is nog koffiedik kijken. Ook op een termijn voor productie is het nog wachten, en de Italianen kennende kan daar wel al eens wat tijd over gaan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 19:44
afbeelding van andre123

niets eens zolang geleden konden we nog lezen dat fiat stopt met kleine auto's....
niet dus.

JL 08:28
afbeelding van JL

Als Fiat stopt met kleine auto's, dan mogen ze de Zuid-Europese markt vergeten en hun personenwagenafdeling opdoeken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws