Lexus plaagt met nieuwe generatie IS

Lexus IS Teaser

De huidige Lexus Intelligent Sport is met zijn zeven jaar op de teller een kranig oudje aan het worden. Vrees echter niet, want opvolging staat in de coulissen te wachten. Volgende week is het tijd voor de vierde generatie IS! Om dat duidelijk te maken heeft Lexus de plaagcampagne op gang getrokken. Wat we kunnen verwachten?

In 2013 sloeg Lexus vriend en vijand met verstomming door de derde generatie IS vanonder het doek te halen. Het automerk dat jarenlang grijze sedans bouwde kwam plots met een stormtrooper op wielen. Ondertussen gaat die derde generatie alweer zeven jaar mee en is de concurrentie niet stil blijven staan. Getuige de nieuwe BMW 3 Reeks, de Mercedes C-Klasse en de Audi A4. Het is dus tijd om de IS terug het spotlicht in te laten rijden. Op 9 juni is het alvast zover. En omdat Lexus toch een beetje wil plagen laat het een eerste donkere plaat los.

Loop maar door

Daarop zien we alvast dé modetrend van de komende jaren; doorlopende achterlichten. Volgens Lexus is haar nieuwe generatie IS alvast "gekleed om indruk te maken". Ach, de marketing moet ook werk hebben natuurlijk. Wij kijken harder uit naar de fundamenten die deze IS zal gebruiken. Momenteel gebruikt de IS nog het New N-platform van Toyota dat alweer uit 2003 stamt. Het lijkt aannemelijk dat deze IS - net zoals de ES - gebruik zal maken van het nieuwere TNGA-L-platform van Toyota. Al bestaan er twijfels over dat de IS naar dat voorwielaangedreven platform zal gaan.

Dezelfde sluier van mysterie hangt er rond de motoren. Momenteel gebruikt de IS 300h een 2.5-liter viercilinder benzine met elektrohulp. Een hybride, zeg maar. Of Lexus die in zal ruilen voor de 2-liter hybridemotor die ook wordt gebruikt in de Corolla Hybrid? Uw gok is zo goed als de onze. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen? Dat we op 9 juni alle informatie krijgen!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Walter Dendas 17:43
afbeelding van Walter Dendas

en sinds wanneer heeft de RAV4 een 2-liter hybride motor? Naar mijn weten is dit nog steeds een 2.5L motor.
Laat maar komen maar liefst met achterwielaandrijving.

Jean Feyaerts 10:40
afbeelding van Jean Feyaerts

Blijkbaar word de nieuwe Lexus IS niet meer ingevoerd in Europa ? Lexus is in het zelfde bedje ziek als Nissan ,namelijk enkel nog SUV verkopen .Dus klanten voor een traditionele sedan dwingt men van op een ander gaan te schoppen .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws