Terug naar de (nabije) toekomst: DeLorean DMC-12 kent onthullingsdatum

DeLorean DMC-12 Teaser 2022

Voor zij die zich even terug in de 80’s wanen: je leest wel degelijk een nieuwsbericht uit het jaar 2022. DeLorean, bezieler van de DMC-12 in al zijn vleugeldeurenpracht, is namelijk terug en belooft een nieuw model op de markt te brengen. En jawel: dat zal als vanouds onder de noemer DMC-12 verschijnen.

Back to the Future-fans: zet u schrap want uw ideale auto komt eraan. DeLorean keert namelijk terug, en belooft nog dit jaar een gloednieuw model te tonen. Dat wordt opnieuw voorzien van een setje vleugeldeuren, maar krijgt wel een elektrische aandrijflijn. Het doek gaat van die DMC-12 op de Concours d’Elegance van Pebble Beach in augustus, al is er wel een ‘maar’.

Concept of productie?

Het plekje op Concours-plein dat DeLorean voor zijn nieuwe DMC-12 reserveerde, bevindt zich namelijk knal in het midden van het conceptcargedeelte. Hoewel het nieuwe DeLorean nog vaag blijft over de hoedanigheid waarin zijn DMC-12 zal verschijnen, zit de kans er dus dik in dat we niet op een concreet productiemodel maar wel op een studiemodel moeten rekenen. Dat neemt echter niet weg dat de Amerikanen wel van plan zijn om de auto uiteindelijk op de markt te brengen.

DeLorean DMC-12 1982

Bij de aankondiging kregen we voor het eerst ook wat meer te zien van de nieuwe DMC-12, al moeten we het voorlopig met een stukje achterlicht stellen. Uit dat ene beeld blijkt echter al meteen dat deze nieuwe DeLorean zich niet gewoon laat baseren op de gefaalde voorloper die vier decennia geleden model stond voor de Back to the Future-tijdmachine. De DeLorean wordt wel als vanouds getekend door Italdesign, maar die lijken er deze keer een veel modernere, afgeronde draai aan gegeven te hebben. Ook de achterlichten lijken in de verste verte niet op het setje duploblokken van de originele DMC-12, maar nemen de vorm van aantrekkelijke clusters LED-stroken aan. Op meer details is het wel nog even wachten: de DeLorean DMC-12 wordt op 18 augustus onthuld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws