Wie-is-het: Bentley plaagt met “langverwacht nieuw model”

Bentley Teaser 2022

Bentley trakteert ons op een spelletje automobiele wie-is-het. De constructeur heeft namelijk een teaserafbeelding de wereld in gestuurd, maar laat in het bijgevoegde woordje uitleg niet weten over welk model het precies gaat. Wat ze wel beloven, is dat dit het nieuwe toppunt van hun capaciteiten zal worden.

Volgende week trekt Bentley het doek van een gloednieuw model, en daar hoort natuurlijk het nodige geplaag op voorhand bij. Dat doen ze dan wel op de meest subtiele, Britse manier mogelijk, want we hebben geen flauw idee waar we hier precies naar kijken. Dan bedoelen we zelfs niet gewoon dat het moeilijk is om te zeggen welk deeltje van de auto dat we op de foto te zien krijgen, maar ook om welk model het gaat is niet helemaal duidelijk.

Mulsanne meets Bentayga

Dat wil nog niet zeggen dat het persbericht geen tips bevat die ons in de richting van het juiste model kunnen wijzen. Dat begint al bij de titel, want Bentley spreekt over een “langverwachte” nieuwkomer. Dat wijst er dus al op dat het niet om een onverwachte toevoeging aan het gamma gaat, want dan zouden we er niet al lang op zitten wachten. In de plaats daarvan doet die hint ons denken aan de Mulsanne, want die verdween inmiddels al een dik jaar geleden uit het gamma zonder rechtstreekse opvolger. Daar zitten we dus in zekere zin al even op te wachten. Ons vermoeden over een Mulsanne-opvolger wordt ook bevestigd door Bentley’s belofte dat dit nieuwe model het toppunt van hun gamma moet worden.

Bentley Mulsanne productie einde 2020

Anderzijds spreken de Britten ook over een uitgebreider scala aan capaciteiten dat hun andere auto’s, wat doet vermoeden dat we met een SUV of tenminste een crossover te maken hebben. Dat het hier gewoon om een nieuwe Bentayga gaat, kunnen we echter al zo goed als volledig uitsluiten. Bentley spreekt namelijk over een “vijfde model” in hun gamma — al moet gezegd dat ze de Continental GT en diens cabrioversie dus ook als aparte exemplaren tellen… Vooral veel vragen dus, die beantwoord worden op 10 mei om 13:30 uur.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws