Mercedes EQE SUV komt eraan, en laat nu al in interieur kijken

Mercedes EQE SUV interieur teaser 2022

Binnen een paar maanden breidt Mercedes-Benz zijn gamma aan elektrische modellen uit met alweer een SUV. Dat wordt een hoogpotige afgeleide van de reeds gekende EQE, en dat zal je ook aan het interieur merken… Hoe we dat weten? De Duitsers laten nu al de volledige cabine zien.

Vanaf dit jaar wil Mercedes een elektrisch model in elk segment kunnen aanbieden, en daar horen tegenwoordig ook SUV’s bij. Zo hebben ze in Stuttgart al een EQA, EQB en EQC aan de ene kant van het spectrum en zowaar een EQS SUV aan de top. De Benz-kenners merken daarin nog een een gaatje op, en wel eentje in de vorm van een EQE-afgeleide. Daar lost Mercedes nu een onthullingsdatum voor, en dat vieren ze met een uitgebreide blik in het interieur.

EQE vanbinnen, EQS SUV vanbuiten?

Zij die daarin grote verrassingen verwachtten, zijn er echter aan voor de moeite: het verschil met de cabine van de EQE-zonder-SUV is maar moeilijk te zien. Of toch indien je je EQE met het optionele ‘Hyperscreen’ besteld had, want die enorme tablettenset prijkt hier eveneens in de elektrische SUV. Verder valt er daardoor maar weinig te vertellen over het dashboard, al zijn de turbinevormige ventilatieroostertjes en het stuurwiel eveneens herkenbaar uit de reeds gekende EQE en EQS-modellen. Mercedes trakteerde het getoonde model wel op een verrassend klassiek two tone-interieur met een combo van ‘Balao Brown’ en ‘Nava Gray’, terwijl de middenconsole voorzien wordt van een paneel uit hout met lasergeëtste sterretjes erin.

Mercedes EQE SUV interieur teaser 2022

Het doek gaat finaal van de EQE SUV op 16 oktober, dus dan krijgen we ook de buitenzijde te zien. Reken echter niet op een wereldschokkend nieuw design: aangezien de EQE sprekend op de EQS lijkt, zouden wij er ons lunchgeld op verwedden dat de EQE SUV ook een miniatuur van de EQS SUV wordt. Verder deelt deze SUV natuurlijk zijn platform met de reguliere EQE, waardoor het motorenpallet eveneens gelijkaardig zou worden. Dan denken we dus aan een accupakket van minstens 90 kWh, vermogens die beginnen rond de 300 pk en hier en daar eventueel een AMG-versie met tot 687 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws